Cioloş: CE e uneori mai puţin catastrofală în atitudine decât reprezentanţi ai autorităţilor române

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, afirmă că trebuie aşteptată scrisoarea Comisiei Europene pentru a afla care este situaţia fondurilor din POSDRU, apreciind că uneori Comisia Europeană este mai puţin catastrofală în atitudine decât reprezentanţi ai autorităţilor române.

829 afișări
Imaginea articolului Cioloş: CE e uneori mai puţin catastrofală în atitudine decât reprezentanţi ai autorităţilor române

Dacian Cioloş (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Urmează să vedem în săptămânile următoare dacă în urma ultimului audit realizat de CE este cazul sau nu ca plăţile pe POSDRU să fie suspendate", afirmă Cioloş într-un interviu pentru emisiunea "24 într-o oră", care va fi difuzată marţi seară la Digi 24.

"Câteodată am impresia că CE e mai puţin catastrofală în declaraţii şi atitudine chiar decât reprezentanţi ai autorităţilor din România", a afirmat comisarul european, întrebat despre afirmaţiile oficialilor români, care au vorbit despre un risc iminent al suspendării plăţilor.

El a apreciat că şi dacă suspendarea va avea loc, ea poate fi eventual eliminată până la sfârşitul anului pentru ca anumite rambursări să fie făcute.

"Chiar dacă suspendarea va avea loc, e important şi la ce dată va fi făcută şi ce timp mai rămâne", a mai spus Cioloş la Digi 24, apreciind că "eventual această suspendare poate fi eliminată până la sfârşitul anului pentru ca anumite rambursări să fie făcute în continuare".

"Cel mai important este să se poată lua măsuri din timp", a conchis el.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni dimineaţă, că România riscă să piardă definitiv fonduri europene de 100 milioane euro în acest an şi 1,1 miliarde euro anul viitor prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU), din cauza unor grave nereguli sesizate la derularea programului în intervalul 2010-2011.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a precizat ulterior pentru gandul.info, că se aşteaptă ca Bruxelles-ul să trimită peste câteva zile o scrisoare cu decizia de suspendare a fondurilor Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU).

"Semnalele de la Comisia Europeană sunt în acest sens. E foarte probabil ca, în zilele imediat următoare, să vină o scrisoare de la Comisia Europeană cu decizia de suspendare", a explicat Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici