VIDEO | Cioloş, despre fuziunea USR şi PLUS: Mai devreme de un an nu avem cum să o organizăm

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a spus sâmbătă la Iaşi, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor, că fuziunea dintre USR şi PLUS nu se poate realiza mai repede de un an, pentru că atenţia este îndreptată acum spre pregătirea campaniilor electorale, nu pe „împărţiri de posturi interne”.

429 afișări

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Iaşi când se va produce funziunea dintre USR şi PLUS, Dacian Cioloş a declarat că acest lucru se va întâmpla „cât de repede posibil”.

„Mai repede, tehnic vorbind, mai repede de un an de zile, deci să zicem după alegerile parlamentare, din punct de vedere juridic fuziunea nu avem cum să o organizăm pentru că avem două rânduri de alegeri acum şi atenţia noastră trebuie focalizată pe pregătirea acestor campanii, nu pe fuziune şi alegeri interne şi împărţiri de posturi interne. Ăsta e motivul pentru care încă de anul trecut din toamnă am spus că ne dorim ca acest proiect să fie foarte clar unul comun, pentru toţi susţinătorii noştri. Am decis să construim această alianţă politică înregistrată la Tribunal, care ne permite să acţionăm din punct de vedere politic, în toate alegerile, împreună. Pregătim candidaţi comuni. Noi vrem să valorificăm toată experienţa, ce a acumulat mai bun USR-ul de când s-a format şi până acum, toată experienţa şi oamenii din PLUS, care au venit în partid şi nu au fost la USR”, a spus liderul PLUS.

Acesta a explicat şi de ce a fost înfiinţat PLUS în condiţiile în care exista deja USR.

„Sigur, multă lume întreabă <de ce aţi mai făcut un partid când exista USR-ul?>. Păi pentru că, uitaţi, noi avem 17-18.000 de membri. Atingem, şi asta am văzut şi din analize şi din sondaje, din discuţii cu oamenii, atingem un tip de electorat pe care USR-ul direct nu l-a atins. Noi am adus un plus acestui proiect politic, pentru că ştiţi care a fost rezultatul USR-ului după alegerile din 2016, aţi văzut care a fost rezultatul alianţei la alegerile europarlamentare. Deci, având o ofertă politică mai largă am atras oameni care pînă acum au stat deoparte, mulţi dintre ei, pentru că nu au avut între cine şi cine să aleagă. Acum important e să putem construi împreună şi asta facem deja, de câtăva vreme. Evident că, vedeţi, sunt oameni care nu au făcut politică, cea mai mare parte a lor, peste 85-90% în cele două partide sunt oameni care nu au mai făcut politică, oameni care vin din mediul antreprenorial, din administraţie, oameni cu experienţă diferită, care au nevoie să înveţe şi cred că e important ca românii, alegătorii, susţinătorii să înţeleagă că nu e uşor să intri într-un astfel de proiect şi să construieşti o mişcare politică consolidată, în paralel cu pregătirea unor campanii electorale”, a mai spus Dacian Cioloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici