Cioloş: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue procesul de schimbare a sistemului

Viitorul ministru al Sănătăţii va avea mandat să continue procesul de schimbare a sistemului, să redea încrederea pacienţilor prin mai multă claritate, transparenţă şi performanţă în management, printr-o utilizare mai eficientă a fondurilor, a afirmat, marţi, premierul Dacian Cioloş.

561 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue procesul de schimbare a sistemului

Cioloş: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue procesul de schimbare a sistemului

Premierul a făcut aceste declaraţii în contextul în care a prezentat ordonanţa de urgenţă privind salarizarea personalului din sectorul bugetar.

"Ceea ce ne propunem să facem, dincolo de corectarea disfuncţionalităţilor din sistemul public de salarizare în fiecare unitate în parte, să venim cu un domeniu pe care vrem să ni-l asumăm nu doar pe partea de salarizare, ci şi alte modificări în sistem care să îi redea credibilitatea şi să îi crească performanţa. E vorba de sistemul de sănătate şi pentru care deci venim şi cu această propunere de salarizare. Şi încă o dată, ea face parte dintr-un tot mai amplu, care nu va include doar partea de salarizare, ci şi aşteptări pe care le vom avea din partea sistemului de sănătate şi acesta va fi mandatul cu care va fi instalat în zilele următoare şi noul ministru al Sănătăţii, acela de a continua un proces de schimbare în sistemul de sănătate care să redea încrederea din partea pacienţilor, a cetăţenilor prin mai multă claritate, prin mai multă transparenţă, prin mai multă performanţă în management, printr-o utilizare a fondurilor mai eficientă", a spus Cioloş.

Economistul Vlad Voiculescu, directorul de Cabinet al ministrului Finanţelor, cu o experienţă de 14 ani de muncă în Viena, iniţiatorul "Reţelei Citostaticelor" care aducea gratuit medicamente pentru bolnavii din România, poartă discuţii pentru nominalizarea în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Surse guvernamentale au declarat că numele noului ministru al Sănătăţii va fi anunţat cel mai devreme joi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici