Cîţu: Foarte bună iniţiativa MAI de a lansa Cartea Electronică de Identitate în Cluj-Napoca

Foarte bună iniţiativa Ministerul Afacerilor Interne de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cărţii Electronice de Identitate, în municipiul Cluj-Napoca, afirmă premierul Florin Cîţu: „Viitorul este al digitalizării şi al informatizării serviciilor publice”.

1012 afișări
Imaginea articolului Cîţu: Foarte bună iniţiativa MAI de a lansa Cartea  Electronică de Identitate în Cluj-Napoca

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Foarte bună iniţiativa Ministerul Afacerilor Interne, Romania de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cărţii Electronice de Identitate, în municipiul Cluj-Napoca! Viitorul este al digitalizării şi al informatizării serviciilor publice”, transmite Florin Cîţu.

Premierul menţionează că proiectul va fi extins la nivel naţional în următoarele 18 luni.

„Sunt convins că vom extinde acest proiect la nivel naţional, în termenul stabilit de 18 luni, astfel încât toţi românii să poată beneficia de Cartea Electronică de Identitate, un document ce oferă mai multă siguranţă privind datele cetăţenilor. România, hai că se poate”, conchide Cîţu.

Cluj-Napoca este primul oraş din ţară unde se introduce cartea electronică de identitate.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat într-o conferinţă de presă că a ales Cluj-Napoca pentru a implementa proiectul pilot privind cărţile electronice de identitate deoarece a găsit aici deschidere şi interes din partea autorităţilor.

„Dăm startul emiterii cărţilor de identitate electronică în cadrul unui proiect pilot pentru care ales municipiul Cluj-Napoca. Am găsit aici deschidere din partea domnului primar Emil Boc şi din partea echipei sale pentru implementarea acestui proiect pilot. Le mulţumesc pentru interesul manifestat pentru acest proiect pilot.. Mulţumesc echipei tehnice a MAI care, în colaborare cu partenerii instituţionali, a pus în practică, prin forţe propriii, acest proiect pilot”, a declarat luni Bode.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici