Cîţu nu susţine taxa de solidaritate: Nu e normal să vii azi şi să penalizezi marile companii

Florin Cîţu spune că aşteaptă explicaţii despre taxa de solidaritate. „Cred că nu este un comportament normal să vii azi să penalizezi aceste companii, pentru că nu am înţeles de ce, care este destinaţia acestor sume”, afirmă liderul PNL.

378 afișări
Imaginea articolului Cîţu nu susţine taxa de solidaritate: Nu e normal să vii azi şi să penalizezi marile companii

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Ideea nu este despre ce înseamnă această taxă. Ştiţi foarte bine că este o directivă care va creşte impozitarea companiilor, în toată lumea, la 15%, care va fi din 2023. Ceea ce nu văd eu şi aici e vorba de principiu, în această perioadă de criză, 2020 şi 2021, să ştiţi că aceste companii pe care noi vrem astăzi să ale penalizăm prin această taxă, au plătit şi în avans să avem bani la buget, când economia a fost închisă”, a declarat Florin Cîţu.

El a precizat că au fost companii multinaţionale care au plătit în avans la buget pentru a exista bani de pensii şi salarii.

„Eu cred că nu este un comportament normal să vii azi să penalizezi aceste companii, pentru că nu am înţeles de ce, care este destinaţia acestor sume. Aştept în continuare explicaţii, vedem şi discutăm cu mediul de afaceri. (...) Lucrurile se pot face, dar trebuie să ai discuţii cu cei pe care vrei să-i penalizezi”, a punctat Cîţu.

Liderul PNL a afirmat că în şedinţa coaliţiei de miercuri nu se va discuta despre bugetul pe 2022.

„S-ar putea să discutăm despre nişte Ordonanţe, dar despre buget, nu. Aşa a rămas, acum două zile, când am discutat. A rămas să fie prezentată luni”, a spus liderul liberal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici