Ciucă: În 2023 putem atinge un grad de absorbţie a fondurilor europene de aproximativ 95%, procent-record pentru România

Până la sfârşitul acestui an România va atinge un grad de absorbţie a fondurilor europene de aproximativ 95%, rată care va fi record pentru ţara noastră, afirmă, vineri, premierul Nicolae Ciucă.

456 afișări
Imaginea articolului Ciucă: În 2023 putem atinge un grad de absorbţie a fondurilor europene de aproximativ 95%, procent-record pentru România

„Rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%. Anul trecut, în România au intrat 5,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune, care însumează programele de investiţii strategice”, transmite Nicolae Ciucă.

El precizează că, adunând şi banii veniţi prin PNRR, România a primit în 2022 de la Bruxelles un total de 11,3 miliarde euro, cea mai mare valoare de la admiterea în UE până acum.

„Pentru anul în curs, ţara noastră are capacitatea de a obţine o performanţă similară, în materie de atragere a banilor europeni. Astfel, la sfârşitul acestui an, putem atinge un grad de absorbţie de aproximativ 95%, rată care va fi un procent-record pentru România”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici