Nicolae Ciucă anunţă că vineri va demisiona din funcţia de premier. Liderul PNL spune că până luni va decide dacă rămâne în noul guvern

Premierul Nicolae Ciucă spune că vineri îşi depune mandatul şi că până luni va decide dacă rămâne în Executiv după rotativa guvernamentală sau va prelua funcţia de preşedinte al Senatului.

1325 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă anunţă că vineri va demisiona din funcţia de premier. Liderul PNL spune că până luni va decide dacă rămâne în noul guvern

Ciucă: Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul

„Aşa cum am menţionat de fiecare dată, vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul. (...) Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie. Până luni voi lua o decizie”, spune Nicolae Ciucă, întrebat dacă vineri demisionează din funcţia de premier.

Chestionat dacă pentru rotativa guvernamentală va fi respectat protocolul sau vor fi făcute noi negocieri, el afirmă: „Există în momentul de faţă discuţii, negocieri şi există fie varianta protocolului, fie negocieri şi reasumare de ministere.

Potrivit lui Ciucă, dacă se renegociează protocolul, PSD va extrage primul minister.

„Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea în parlament şi în coaliţie. (...) Decizia e luată ca viitorul guvern să aibă 18 ministere”, încheie Ciucă.

.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici