Se clatină regimul putinist? Mai mulţi oficiali ruşi au fost vizibil plictisiţi şi dezinteresaţi de discursul lui Putin, unii chiar au adormit

  • 21 februarie - discursul plictisitor al dictatorului rus care i-a făcut pe ruşi să adoarmă, unii chiar să se uite pe telefoane în mod sfidător
  • 23 februarie - Ziua Apărătorului Patriei, sărbătorită cu prea mult fast, în vreme ce peste 140,000 de ruşi s-au întors în sicrie şi în saci, iar milioane de cetăţeni ruşi au un viitor economic incert
  • 24 februarie - Putin nu plănuieşte să se adreseze ruşilor la un an de la începerea unui război catastrofal
2493 afișări
Imaginea articolului Se clatină regimul putinist? Mai mulţi oficiali ruşi au fost vizibil plictisiţi şi dezinteresaţi de discursul lui Putin, unii chiar au adormit

 

21 februarie - discursul plictisitor al dictatorului rus care i-a făcut pe ruşi să adoarmă, unii chiar să se uite pe telefoane în mod sfidător 

Discursul dictatorului rus, Vladimir Putin, a fost considerat unul dintre cele mai plictisitoare din toate timpurile, scriu mai multe publicaţii. 

Discursul lui Putin a fost suficient de plictisitor pentru a adormi, descria Today Times

În timp ce el a acuzat Occidentul, printre altele, că elitele sale sunt „nebune” şi „sataniste”, şi că copiii ar trebui protejaţi de ele, oamenii din centrul Moscovei au căscat cu nerăbdare,  iar unii oficiali chiar au adormit.

Discursul mult aşteptat nu a fost probabil atât de strălucitor pe cât sperase Kremlinul. 

Vizita preşedintelui american Joe Biden în Ucraina şi Polonia i-a furat atenţia.

Eşuarea testului nuclear cu cea mai distructivă armă din toate timpurile l-a determinat pe dictator să-şi modifice discursul.

În timp ce Putin era ocupat să-şi rostească discursul de ură împotriva Occidentului, nici măcar smântâna politică a ţării nu a fost impresionată, a scris jurnalistul pe nume Mihai de la Today Times. 

Discursul lui Putin a durat o oră şi 45 de minute.  Şi când imnul naţional rusesc a sunat din difuzoare la sfârşit, mulţi participanţi au refuzat să cânte împreună. Ba chiar au stat acolo "pietrificaţi". 

Daily Mail a publicat o ştire cu titlul Al Treilea Sforăit Mondial 

Mai mulţi oficiali politici au căscat în mod sfidător, alţii au stat cu ochii pe telefoane de fabricaţie occidentală, chiar în timp ce dictatorul rus vorbea despre cum era asediată Rusia din toate părţile de consumerism şi demoniza Occidentul. 

Chiar şi Dimitri Medvedev a fost surprins moţăind de două ori. 

Nu e prima oară. În 2016, fostul preşedinte şi premier al Rusiei a fost surprins adormind la un alt discurs al lui Putin, transmite Newsweek.

Nici Guvernatorul băncii centrale Elvira Nabiullina, care se opune războiului în mod privat, dar nu a spus acest lucru în public, nu părea încântat de discursul lui Putin. 

Huffington Post scrie că majoritatea participanţilor au stat pe telefon, erau cu privirile în altă parte, numai la preşedinte nu, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov,  era pe punctul să aţipească încât că s-a dezmiticit clipind, sau că participanţii aplaudau mecanic şi la comandă.

Niciun ministru din guvernul lui Mihail Mişustin, inclusiv premierul, nu aveau dispoziţia de a asculta discursul cu atenţie.  

 

23 februarie - Ziua Apărătorului Patriei, sărbătorită cu prea mult fast

Nici de Ziua Victorie sau de Anul Nou nu au fost spectacole de artificii cum a fost pe 23 februarie. 

După ce Putin a ţinut un discurs tradiţional pe stadion, spectacole cu artificii ce au alcătuit trei dungi colorate  (alb, roşu şi albastru) după steagul Federaţiei Ruseau au avut loc.

Ca şi cum, regimul putinist ar ascunde ceva? 

Oare pentru că peste 140,000 de militari ruşi şi-au pierdut vieţile pentru doar patru teritorii, că Operaţiunea Militară Specială nu şi-a atins deloc ţinta demilitarizării Ucrainei, că majoritatea ruşilor trăiesc tot mai prost din cauza sancţiunilor sau să ascundă incapacitatea Rusiei de a mai conduce o nouă ofensivă majoră în Ucraina, pentru care a recrutat forţat 300,000 - 500,000 de bărbaţi. 

 

24 februarie - Putin nu plănuieşte să se adreseze ruşilor

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt, a anunţat pentru RIA Novosti că o adresare a lui Putin către ruşi pe 24 februarie nu este planificată.

Anunţul era făcut cu două ore înainte ca ministerul chinez de Externe să-şi anunţe planul de pace pentru Ucraina, solicitând încetarea imediată a ostilităţilor, respectarea suveranităţii tuturor ţărilor, abandonarea mentalităţii Războiului Rece şi relurea discuţiilor pentru pace.

Iranul, care în ultimele luni, a livrat drone kamikaze Rusiei, s-a abţinut să mai voteze împotriva retragerii trupelor ruse din Ucraina la ONU, alături de China. 

Cei mai importanţi aliaţi ai Rusiei par să-l lase pe Putin singur în războiul cu Ucraina, iar Belarusul este în continuare ezitant să sprijine Rusia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici