Claudiu Năsui cere PSD-PNL să nu crească taxele pentru a suplini ineficienţa ANAF

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui cere guvernului PSD-PNL să nu crească taxele şi impozitele pentru a suplini ineficienţa ANAF în colectarea veniturilor statului, ci să elimine pensiile speciale şi majorările de cheltuieli făcute anul trecut.

251 afișări
Imaginea articolului Claudiu Năsui cere PSD-PNL să nu crească taxele pentru a suplini ineficienţa ANAF

Claudiu Năsui cere PSD-PNL să nu crească taxele pentru a suplini ineficienţa ANAF

„În condiţiile în care guvernul PSD-PNL a descoperit că are un minus de 20 de miliarde de lei în buget, fostul ministru Claudiu Năsui propune ca în loc să crească din nou impozitele, guvernul să renunţe la creşterea salariilor şi sporurilor la stat faţă de anul trecut, ceea ce ar însemna o economie de 9.2 miliarde de lei; să renunţe la creşterea cheltuielilor de bunuri şi servicii faţă de anul trecut, ceea ce ar însemna o economie de 3.5 miliarde de lei; să taie pensiile speciale, ceea ce ar aduce economii de 12.4 miliarde de lei”, se arată într-un comuniact al USR.

Guvernul ar putea face astfel economii de 25 de miliarde de lei.

„În total, guvernul ar face economii de 25 de miliarde de lei, adică cu cinci miliarde de lei în plus faţă de cât caută să taie acum. Iar asta fără ca marea majoritate a românilor să simtă vreo diferenţă în calitatea serviciilor statului”, spune deputatul USR Claudiu Năsui.

„Statul nu se va putea îndatora la nesfârşit. Reforme vor trebui făcute la un moment dat. Singura întrebare este cât timp va mai trece şi câtă datorie se va mai acumula până când se prăbuşeşte sistemul”, mai avertizează deputatul USR Claudiu Năsui.

Potrivit USR, din economiile făcute prin tăierea pensiilor speciale şi a cheltuielilor umflate, guvernul PSD-PNL poate să înceapă să reducă taxarea pe muncă, ceea ce ar fi un real ajutor pentru români în contextul scumpirilor din ultima perioadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici