Claudiu Năsui nu scapă de scandaluri. A renunţat să o mai aducă la Ministerul Economiei pe Florina Prisecaru, declarată colaboratoare a Securităţii

  • Claudiu Năsui a renunţat să o mai aducă în echipa lui, la Ministerul Economiei, pe Florina Prisecaru
  • Prisecaru fost declarată în 2019, de Curtea de Apel Bucureşti, colaboratoare a Securităţii
  • Decizia instanţei de judecată nu e definitivă în cazul femeii angajate de peste 28 de ani în Guvern
  • Claudiu Năsui vrea în echipa lui mai mulţi oameni de la Ministerul de Finanţe
  • Ultima persoană dorită de ministrul Economiei este Florina Diana Costache
3056 afișări
Imaginea articolului  Claudiu Năsui nu scapă de scandaluri. A renunţat să o mai aducă la Ministerul Economiei pe Florina Prisecaru, declarată colaboratoare a Securităţii

Scandalurile se ţin scai de Claudiu Năsui, cel mai tânăr ministru al Guvernului Cîţu. Mai întâi, ministrul Economiei a vrut-o în echipa lui pe Florina Prisecaru. În prezent director general adjunct la Ministerul de Finanţe, acolo unde lucrează din 1993, Florina Prisecaru a fost declarată în 2019 colaborator al securităţii de Curtea de Apel Bucureşti. Detaliu care părea însă să nu mai conteze, în viziunea lui Năsui.  

Întrebat la Digi24 dacă a ştiut despre colaborarea Florinei Prisecaru cu Securitatea, Claudiu Năsui răspunde: „Am aflat şi eu. Am aflat şi eu lucrul acesta din discuţiile cu ea”.
 
„Dacă domnul Năsui şi partidul domnul Năsui crede că apartenenţa la structurile de poliţie politică ale securităţii sau colaborarea în acest sens cu securitatea nu e o problemă pentru ei, e treaba lor, însă e o problemă care a frământat foarte mult societatea românească şi care, dacă nu mă înşel,  a fost şi în atenţia USR-ului foarte multă vreme. De principiu, dacă ai fost colaborator al securităţii, şi ai fost dovedit ca atare de CNSAS, faci un pas înapoi dacă eşti om politic. Dacă eşti însă funcţionar public, ai o problemă. Deci, doamna Prisecaru a încălcat legea. O dată, prin uz de fals, şi a doua, prin aceea că a dobândit calitatea de funcţionar public, calitate la care va trebui automat să renunţe dacă această decizie rămâne definitivă”, spune istoricul Marius Oprea.
 
După scandalul iscat, şeful de la Economie a renunţat la Florina Prisecaru, cu părere de rău.
 
”Am încercat să mut o directoare din ministerul finanţelor în ministerul economiei. Am renunţat la numirea ei tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum la ministerul finanţelor, pe fix acelaşi post la economie. Am renunţat la mutare. Îmi cer scuze pentru toată situaţia creată”, a postat ministrul pe Facebook.
 
Acum, Claudiu Năsui vrea să o aducă în Ministerul Economiei pe Diana Costache. Angajată tot la Finanţe, Diana Costache este fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici, fost ministru în Guvernul PSD. 
 
Ministrul Năsui e liderul USR Bucureşti din 2019. Înaintea lui a fost Roxana Wring, exclusă din partid tocmai pentru că a...colaborat cu Securitatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici