Candidatul României pentru funcţia de comisar european va fi audiat în Parlamentul European pe 14 noiembrie / Dăncilă: Nu vom ataca propunerea Guvernului, aşa cum au făcut liberalii

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că persoana nominalizată de România pentru funcţia de comisar european va fi audiată în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în şedinţa din 14 noiembrie. Totodată, Viorica Dăncilă a spus că social-democraţii nu vor ataca noua propunere de comisar european înaintată de Guvernul Orban, precum au procedat PNL şi grupul Renew Europe în cazul propunerilor făcute de Guvernul PSD.

1334 afișări
Imaginea articolului Candidatul României pentru funcţia de comisar european va fi audiat în Parlamentul European pe 14 noiembrie / Dăncilă: Nu vom ataca propunerea Guvernului, aşa cum au făcut liberalii

Comisarul european propus de România va fi audiat în Comisia Transporturi a PE pe 14 noiembrie

„În comisia noastră (de Transporturi - n.r.) s-au primit programările. Ăn prezent, având un guvern legitim, comisia a putut programa această audiere, care va avea loc pe 14 noiembrie”, a declarat pentru MEDIAFAX Gheorghe Falcă, membru al Comisiei de Transporturi din Parlamentul European.

Guvernul Ludovic Orban va trimite marţi sau miercuri o scrisoare Comisiei Europene prin care îl propune pe Siegfried Mureşan la funcţia de comisar european, informează agenţia de ştiri Reuters, citând surse din cadrul PNL.

După respingerea Rovanei Plumb şi a lui Dan Nica, Viorica Dăncilă l-a propus Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european, însă purtătorul de cuvânt al Executivului UE, Mina Andreeva, a anunţat că există la Comisia Europeană „dubii mari! referitoare la „legitimitatea! noii propuneri de comisar european transmisă de Dăncilă.

Ludovic Orban a declarat că PNL va solicita audierea persoanei propuse pentru funcţia de comisar european în comisia parlamentară pentru afaceri europene. Liderul liberalilor a precizat că noul Guvern va decide cât mai rapid posibil asupra nominalizării comisarului UE din partea României.

Dăncilă: Nu vom ataca propunerea Guvernului pentru comisar european, aşa cum au făcut liberalii

„Când vine vorba de un obiectiv de ţară, noi nu vom face ceea ce au făcut liberalii şi ce au făcut cei din grupul Renew Europe. Nu vom fi anti-români. Eu iubesc această ţară şi nu vreau ca România să fie pusă în situaţii neplăcute. Avem un război în interiorul ţării, electoral, între ghilimele, dar acesta nu trebuie să meargă dincolo de graniţele ţării. Nouă ani de zile, de fiecare dată, am susţinut România. Vor propune un comisar. Nu vom ataca persoana respectivă, pentru că este importantă imaginea de ţară mai mult decât imaginea personală. Nu o să am aceeaşi abordare ca şi candidatul Iohannis, care imediat ce am făcut propunerea a sunat la Bruxelles ca să nu fie acceptat Victor Negrescu", a declarat liderul PSD Viorica Dăncilă, la sediul PSD.

Preşedintele PSD a spus că atunci când propunerea de comisar european va fi audiată în Parlamentul României, social-democraţii vor acţiona "ca buni români".

Dăncilă a precizat că lipsa unui răspuns de la Bruxelles cu privire la propunerile de comisar european înaintate de Guvernul PSD au reprezentat „o abordare incorectă".

„Noi am venit cu propunerile (de comisar european - n.r.). Nu am primit nici măcar respingerea pentru Dan Nica. L-am propus pe Victor Negrescu, un om foarte implicat şi apreciat la Bruxelles, o persoană care ştie cum funcţionează insituţiile europene. De ce s-a aşteptat un răspuns atât de mult? De ce a trebuit să aşteptăm până a venit un nou guvern? Este clar că a fost o abordare incorectă. Eu sunt un pro-european convins. Eu cred ca toate ţările să fie tratate în mod egal, să nu existe o abordare care să împartă UE în ţări de rang I şi de rang II. Acesta este obiectivul pe care trebuie să-l avem şi care ţine de preşedintele României. Acest lucru a arătat că a fost o abordare politică, să suţină PPE şi nicidecum una corectă în care atunci când faci o propunere trebuie să vii cu un accept pe acea porpunere sau cu o respingere motivată", a afirmat Viorica Dăncilă.

 

Taguri:
comisar,
românia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici