Comisia juridică a dezbătut la legea insolvenţei articole care precizează principii şi definiţii

Comisia juridică a dezbătut, marţi, articole ale proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice care precizează principiile şi definiţiile termenilor, deputatul PSD Ana Birchall, iniţiator al proiectului, şi reprezentanţii PNL acuzându-se de atacuri la persoană.

200 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a dezbătut la legea insolvenţei articole care precizează principii şi definiţii

Comisia juridică a dezbătut la legea insolvenţei articole care precizează principii şi definiţii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Birchall i-a criticat pe membrii PNL din comisie pe motiv că nu citesc textul şi anexele proiectului şi ar fi nevoită să facă educaţie pe procedura insolvenţei.

"Colegul induce ideea că textul nu a fost bine scris, nu l-a citit în totalitate. Să nu se spună despre mine că nu am redactat profesionist. (...) Nu este vina mea că trebuie să fac educaţie pe procedura insolvenţei", a susţinut Birchall.

În replică, deputaţii PNL i-au spus lui Birchall că atacă la persoană şi i-au reproşat acesteia "tonul de profesor".

"Mi se pare că există o incisivitate în comisie care nu-şi are locul, este şi tonul dumneavoastră de profesor. (...) Am primit multe referinţe privind lacunele acestui proiect. Nu mai faceţi trimiteri la persoane. Acceptaţi că acest proiect este perfectibil", a spus deputatul PNL Dan Culeţu.

"Nu am atacat pe nimeni la persoană, îmi apăr proiectul de lege", a răspuns Birchall, arătând că cei de la PNL au atacat-o.

Deputaţii din comisie au modificat titlul legii în procedura insolvenţei persoanelor fizice şi au introdus mai multe principii de bază. Astfel, aplicarea acestui proiect are la bază acordarea unei şanse debitorului de bună credinţă de redresare a situaţiei financiare prin intermediul unui plan de rambursare a datoriilor, sprijinirea ieşirii din starea de supraîndatorare a debitorului, inclusiv prin descărcarea de datorii, în condiţiile legii, într-un mod sistematic şi raţional, maximizarea gradului de recuperare a creanţelor şi a gradului de valorificare a activelor, atunci când este cazul. Alte principii sunt asigurarea unei proceduri administrative şi judiciare eficiente, inclusiv prin mecanisme adecvate de comunicare şi derulare a procedurii într-un timp rezonabil, într-o manieră obiectivă şi imparţială, cu un minim de costuri, asigurarea unei proceduri administrative şi judiciare pentru stabilirea legalităţii creditului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici