Comisia juridică a Senatului, aviz negativ în cazul cererii DNA privindu-l pe Titus Corlăţean. Reacţia lui Corlăţean

Senatorii din Comisia juridică au avizat negativ marţi cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Titus Corlăţean, acuzat de abuz în serviciu în Dosarul Diaspora.

2585 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a Senatului, aviz negativ în cazul cererii DNA privindu-l pe Titus Corlăţean. Reacţia lui Corlăţean

Comisia juridică a Senatului, aviz negativ în cazul cererii DNA privindu-l pe Titus Corlăţean (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

Cinci senatori au votat împotriva solicitării DNA, trei pentru şi un vot a fost nul.

Raportul Comisiei juridice va ajunge în plen, for decizional, abia pe 21 iunie, după ce Curtea va judeca excepţia de neconstituţionalitate privind articolul din Codul penal care reglementează abuzul în serviciu.

Scrisoarea Parchetului cu cererea de începere a urmăririi penale faţă de senatorul Tius Corlăţean pentru abuz în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale a ajuns la Senat în 16 mai, însă procedurile din Senat au fost întârziate de vacanţa pentru camapania electorală, deşi Biroul Permanent a fost convocat de două ori.

Dosarul a fost trimis de Biroul Permanent al Senatului la Comisia juridică în 7 iunie, la a treia convocare pe această temă. Senatul a amânat de două ori discutarea solicitării DNA deoarece şedinţa BP nu a întrunit numărul necesar de membri prezenţi, motivul invocat fiind acela că mulţi aleşi sunt plecaţi în campanie electorală.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului României încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlăţean, fost ministru al Afacerilor Externe, pentru fapte de abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis îndeplinind funcţia ministerială.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat marţi, după ce Comisia juridică a Senatului a respins cererea DNA în ceea ce îl priveşte, că a demonstrat cu argumente că acuzaţiile procurorilor anticorupţie sunt ''total nefundamentate''.

''Am prezentat în faţa Comisiei toate argumentele şi datele pentru care eu am susţinut cu argumente faptul că suspiciunile rezonabile şi acuzaţiile DNA sunt total nefundamentate'', a afirmat Corlăţean.

Senatorii din Comisia juridică au avizat negativ marţi cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Titus Corlăţean, acuzat de abuz în serviciu în Dosarul Diaspora. Cinci senatori au votat împotriva solicitării DNA, trei pentru şi un vot a fost nul.

Raportul Comisiei juridice va ajunge în plen, for decizional, abia pe 21 iunie, după ce Curtea va judeca excepţia de neconstituţionalitate privind articolul din Codul penal care reglementează abuzul în serviciu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici