Comisia juridică: Votul în cazul Teodorescu nu trebuie reluat, ci trebuie îndreptată „eroarea materială” legată de cvorum

Deputaţii din Comisia juridică au decis, luni, că nu trebuie reluat votul în plenul Camerei în cazul solicitării de arestare a deputatului Cătălin Teodorescu, ci doar trebuie îndreptată „eroarea materială” legată de cvorumul de prezenţă de la votul din plen de săptămâna trecută din acest caz.

598 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică: Votul în cazul Teodorescu nu trebuie reluat, ci trebuie îndreptată „eroarea materială” legată de cvorum

Cătălin Teodorescu (Imagine: www.cdep.ro)

Acest lucru ar putea duce la încuviinţarea arestării preventive de către Camera Deputaţilor pentru deputatul Cătălin Teodorescu.

„Comisia juridică a Camerei a fost sesizată pentru a-şi spune opinia pentru faptul că s-a constatat o eroare materială în raportul comisiei de numărare a voturilor cu privire la încuviinţarea arestării deputatului Teodorescu în plenul Camerei, săptămâna trecută. Există parlamentari care au fost trecuţi prezenţi deşi nu au fost în ţară, ceea ce evident duce la alt rezultat privind cvorumul şi atunci şi soluţia finală este diferită”, a explicat preşedintele Comsiei juridice a Camerei, Bogdan Ciucă.

El a arătat că deputaţii din comisie nu s-au pronunţat, luni, nici asupra cvorumului şi nici asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei unei persoane.

„Practic, noi a trebuit să sugerăm Biroului Permanent al Camerei că în cazul în care există o eroare materială în procesul verbal emis de comisia pentru numărarea şi validarea rezultatului acestui vot, acea comisie trebuie să constate acea eroare materială şi să producă rectificarea. E o sugestie de procedură doar, după care să vină în faţa plenului şi să prezinte noul rezultat”, a adăugat Ciucă.

Întrebat dacă, după îndreptarea acestei erori materiale, deputatul Cătălin Teodorescu va rămâne fără imunitate, Ciucă a spus că membrii Comisiei juridice nu pot spune acest lucru.

„Nu ştim ce va hotărî comisia de validare, noi spunem că, dacă există o eroare materială, această comisie are obligaţia să o îndrepte şi să rezolve problema”, a mai spus Ciucă.

El a arătat că, dacă acea comisie de validare face corectarea „în sensul în care cvorumul la care s-a raportat al parlamenatrilor prezenţi este mai mic decât cel care s-a trecut data trecută în procesul verbal, atunci evident şi soluţia este schimbată, în sensul în care Camera Deputaţilor încuviinţează cererea ministrului cu privire la arestare” a deputatului Teodorescu.

„Înţeleg că este o chestie destul de strânsă din punct de vedere al numărării voturilor, repet, e datoria comisiei de numărare, erau 292 de parlamentari din care unul cu dovadă concretă n-a fost în ţară, deci dacă-l scazi pe acela din cvorumul de prezenţă se ajunge la 291 şi evident soluţia se schimbă”, a explicat Bogdan Ciucă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici