Componenţa Guvernului Grindeanu. Liderii PSD şi ALDE aprobă azi structura noului Guvern

Zi decisivă pentru noul Guvern. Liderii PSD şi ALDE se întâlnesc, azi, în şedinţe separate de la ora 14:00 pentru a aproba lista cu miniştri. Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, anunţa, luni seară, că lista a fost finalizată, precizând că din Cabinetul Grindeanu vor face parte patru noi ministere, iar opt portofolii vor fi deţinute de femei. Anunţul oficial privind varianta finală a componenţei noului Guvern va fi făcut după ora 15:00, când PSD şi ALDE vor prezenta membrii Cabinetului Grindeanu în şedinţă comună.

1653 afișări
Imaginea articolului Componenţa Guvernului Grindeanu. Liderii PSD şi ALDE aprobă azi structura noului Guvern

Potrivit proiectului de program, dezbătut marţi de Biroul Permanent al Senatului, miercuri, între 8.00 şi 14.00 va avea loc audierea membrilor Guvernului în comisiile permanente comune.Tot miercuri, începând cu ora 15.00 parlamentarii se vor întruni în şedinţă de plen reunit. Pe ordinea de zi a plenului reunit se află prezentarea programului de guvernare şi a listei de miniştri, dezbateri şi votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra programului de guvernare şi listei de miniştri, potrivit Mediafax.

„Lista (n.r - miniştrilor care vor face parte din Cabinetul Grindeanu) este completă. Acum am terminat discuţia cu domnul Sorin Grindeanu (…) Colegii de la ALDE astăzi au terminat discuţiile. Mâine o să ni le transmită. Patru ministere revin ALDE. (…) Vor fi opt femei în guvern”, declara Liviu Dragnea, luni seară, la RTV, adăugând faptul că lista miniştrilor care vor face parte din Cabinetul Grindeanu urmează să fie prezentată, marţi, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Preşedintele PSD a mai spus că cele patru noi ministere vor fi Ministerul Turismului, Ministerul IMM, al Mediului de Afaceri şi Anteprenoriat, Ministerul Apelor şi Ministerul Pădurilor.

“Sunt trei mari războaie care se vor duce în lume, al apei, hranei şi energiei”, a motivat Dragnea decizia de a înfiinţa noi ministere.

La negocierile care au avut loc în primele zile ale anului între PSD şi ALDE, Ministerul Afacerilor Externe a fost principalul motiv de dispută, ALDE propunându-l pe Teodor Meleşcanu, în timp ce PSD doreşte să numească un om din rândul social-democraţilor, fiind dispus să dea la schimb Ministerul Culturii, declarau, luni, surse politice pentru Mediafax.

Până la această oră, în urma negocierilor de ieri, iată ciorna privind componenţa noului Guvern:

Ministerul Afacerilor Externe - Teodor Meleşcanu (ALDE), Natalia Intotero (PSD), Ana Birchall (PSD) Bogdan Aurescu

Ministerul Afacerilor Interne - Gabriel Vlase (PSD)

Ministerul Comunicaţiilor - Sorin Cîmpeanu (ALDE)

Ministerul Energiei - Iulian Iancu (PSD)

Ministerul Mediului - Daniel Constantin (ALDE) 

Ministerul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul - Steluţa Cătăniciu (ALDE)

Ministerul Justiţiei - Florin Iordache (PSD)

Ministerul Economiei  - Mihai Tudose (PSD)

Ministerul Apărării Naţionale - Georgian Pop (PSD)

Ministerul Dezvoltării - Sevil Shhaideh (PSD)

Ministerul Transporturilor - Mihai Fifor (PSD)

Ministerul Tineretului şi Sportului - Gabriel Petrea

Ministerul pentru IMM, Mediului de afaceri şi Anteprenoriatului. - Florin Jianu (PSD)

Ministerul Educaţiei - Mihnea Costoiu (PSD)

Ministerul Muncii - Lia Olguţa Vasilescu (PSD)

Ministerul Sănătăţii - Sorina Pintea sau Cristina Elena Dinu (PSD)

 Ministerul pentru Afaceri Europene - Ana Birchall (PSD)

 

Steluţa Cătăniciu (ALDE) - Ministerul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul - See more at: https://www.realitatea.net/guvernul-grindeanu-lista-ministrilor-definitivata-astazi-cine-ar-urma-sa-faca-parte-din-cabinet_2018272.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb#sthash.KJMMt4JT.dpuf
Cristian Socol sau Viorel Ştefan - Ministerul de Finanţe
Elena Cristina Dinu sau Sorina Pintea - Ministerul Sănătăţii
Ministerul Apărării - indecis
Ministerul Economiei – indecis
Carmen Dan - Ministerul de Interne
Florin Iordache - Ministerul de Justiţie
Daniel Botănoiu- Ministerul Agriculturii 
Sevil Shhaideh - Ministerul Dezvoltării & Ministerul Fondurilor Europene
Mihai Fifor - Ministerul Transporturilor
Olguta Vasilescu - Ministerul Muncii
Iulian Iancu - Ministerul Energiei
Pavel Năstase - Ministerul Educaţiei
Ana Birchall - Ministerul delegat pentru Afaceri Europene
Florin Jianu - Ministerul pentru IMM-uri şi Anteprenori
Doina Pană - Ministerul Apelor şi Pădurilor
Gabriel Petrea - Ministerul pentru Tineret şi Sport

Sursa: Realitatea TV& dcnews.ro

PE CINE TRIMITE ALDE ÎN GUVERN

Teodor Meleşcanu – Ministerul de Externe
Daniel Constantin (ALDE) - Ministerul Mediului
Steluţa Cătăniciu (ALDE) - Ministerul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul - See more at: https://www.realitatea.net/guvernul-grindeanu-lista-ministrilor-definitivata-astazi-cine-ar-urma-sa-faca-parte-din-cabinet_2018272.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb#sthash.KJMMt4JT.dpuf

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici