Conducerea PDL, informată despre relaţia cu PSD: Coaliţia a fost ruptă în majoritarea judeţelor

Conducerea PDLva primi, până marţi, informări din partea tuturor Organizaţiilor judeţene ale partidului despre stadiul relaţiei cu PSD, majoritatea filialelor anunţând deja, din centralizarea făcută până duminică, ruperea coaliţiei la nivel local, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PDL.

36 afișări
Imaginea articolului Conducerea PDL, informată despre relaţia cu PSD: Coaliţia a fost ruptă în majoritarea judeţelor

Preşedintele PD-L, Emil Boc (D) şi preşedintele PSD, Mircea Geoană (S) (Imagine: Mediafax Foto)

Informările organizaţiilor vin în urma deciziei conducerii PDL de a centraliza, până în 15 septembrie, o analiză privind funcţionarea coaliţiei de guvernare dintre PDL şi PSD, la aproximativ un an de la semnarea protocolului de guvernare dintre cele două partide.

Astfel, filialele PDL au primit, în urma şedinţei din 7 septembrie a Biroului permanent naţional, o informare din partea secretarului general al PDL, Vasile Blaga, în care se solicită informaţii despre situaţia relaţiei cu PSD, la nivel local.

Mai multe organizaţii teritoriale ale PDL au transmis, deja, către centru, informarea privind modul în care este aplicat Parteneriatul de colaborare dintre PSD şi PDL în judeţele respective, potrivit Pactului pentru România semnat de cele două partide în urma alegerilor parlamentare din 2008.

Mai multe judeţe, precum Vaslui, Sibiu, Maramureş, Suceava au informat conducerea patidului că pe plan local se doreşte ruperea protocolului de colaborare dintre cele două partide, din mai multe motive, cel mai frecvent fiind acela că PSD a preferat să păstreze majorităţile cu PNL, la nivelul Consiliilor locale.

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PDL Cluj a decis, vineri seară, cu unanimitate, să propună conducerii centrale a partidului adoptarea unei poziţii tranşante faţă de PSD pentru respectarea programului de guvernare şi încetarea atacurilor la adresa PDL.

În urmă cu câteva zile, PDL Iaşi a anunţat ruperea protocolului la nivel local cu PSD Iaşi, motivând că liderii social-democraţi au declanşat atacuri dure la adresa preşedintelui Traian Băsescu.

PDL Neamţ a decis, vineri seară, să rupă protocolul de colaborare cu PSD în judeţ, a anunţat preşedintele organizaţiei, primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Senatorul PDL Constantin Igaş a declarat pentru MEDIAFAX că o colaborare cu PSD la nivelul judeţului Arad ar fi greu de realizat în condiţiile în care organzaţia judeţeană a PSD este divizată, iar secretarul executiv iese deseori cu declaraţii politice prin care atacă PDL, deşi deţine funcţia de director la Apele Române, aflându-se, astfel, în incompatibilitate.

Mai mulţi lideri judeţeni ai PDL sunt convinşi că, în plan naţional, coaliţia cu PSD nu există sau a încetat să funcţioneze.

"Eu voi trimite o singură propoziţie: La noi în judeţ nu există protocol cu PSD-ul şi dorim să plece de la guvernare", a declarat liderul unei filiale PDL.

În alte judeţe, precum Galaţi sau Arad, liderii filialelor au anunţat că protocolul dintre PDL şi PSD nu a funcţionat în toate această perioadă, astfel că relaţia dintre cele două partide este total compromisă.

Şi preşedintele PDL Galaţi, deputatul Mircea Toader, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că, la nivelul judeţului, coaliţia PDL-PSD nu a funcţionat niciodată şi, astfel, democrat-liberalii consideră că nu a exitat niciodată o înţelegere cu social-democraţii pe plan local.

Conducerea PDL urmează să analizeze informările primite din partea tuturor organizaţiilor, imediat după asumarea răspunderii Guvernului pe cele trei legi privind reforma statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici