Congresul PC a aprobat fuziunea cu PLR. Daniel Constantin: Se formează a treia forţă politică. MESAJUL lui Victor Ponta - FOTO

Delegaţii la Congresul PC au semnat, vineri, cu o abţinere, rezoluţia privind fuziunea PC cu PLR. Preşedintele PC Daniel Constantin a fost mandatat să semneze protocolul de fuziune cu PLR.

2945 afișări
Imaginea articolului Congresul PC a aprobat fuziunea cu PLR. Daniel Constantin: Se formează a treia forţă politică. MESAJUL lui Victor Ponta - FOTO

Congresul PC a aprobat fuziunea cu PLR. Daniel Constantin: Se formează a treia forţă politică. MESAJUL lui Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

UPDATE - Ponta, mesaj adresat Congresului PC-PLR: Salut apariţia ALDE; nu pot fi prezent din motive medicale

Premierul Victor Ponta a transmis, vineri, un mesaj participanţilor la Congresul de fuziune între PC şi PLR, arătând că nu poate fi alături de ei din motive medicale şi că salută apariţia ALDE.

"Nu pot fi alături de dumneavoastră din motive medicale, dar salut apariţia noii forţe politice ALDE, care va uni forţa liberalilor cu echilibrul conservatorilor", se menţioneaza în mesajul transmis de Victor Ponta şi citit de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi.

În mesajul lui Victor Ponta se mai spune că are toată încrederea în Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

El a mai arătat, în mesaj, că doreşte să ducă mai departe guvernarea care este un model de succes, adăugând că mai sunt de promovat prevederi importante cum ar fi Codurile Fiscale şi Legea salarizării.

Liderul PLR Daniel Barbu i-a urat premierului însănătoşire grabnică.

UPDATE - Programul politic şi Statutul ALDE au fost aprobate la Congresul de fuziune

Programul politic şi Statutul partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) au fost aprobate prin vot, vineri, de membrii fostelor partide PLR şi PC, în cadrul Congresului de fuziune.

Preşedinţii PLR şi PC, Călin Popescu Tăriceanu, respectiv Daniel Constantin, au semnat protocolul de fuziune prin contopire, aceştia urmând să împartă preşedinţia noului partid.

Senatorul Daniel Barbu, care face parte din Comisia de fuziune, a explicat în cadrul evenimentului că "reprezentarea grafică a semnului electoral al ALDE este o pasăre în zbor şi textul «ALDE» încadrat în 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete şi, dedesubt, separat de o dungă orizontală, textul Alianţa Democraţilor şi Liberalilor".

Alegerile interne din cadrul ALDE vor avea loc începând cu 1 ianuarie 2017, până atunci noul partid funcţionând pe baza Statutului şi a protocolului votate în cadrul Congresului reunit.

Reprezentanţii noii formaţiuni politice au stabilit deja că la alegerile parlamentare şi la cele locale vor participa independent, iar candidaţii vor fi stabiliţi prin alegeri interne.

Noua formaţiune politică va reprezenta clasa de mijloc, întreprinzătorii, profesiile liberale, pe cei care lucrează în serviciul public, în economie, a spus Tăriceanu, subliniind că partidul va apăra şi va promova drepturile şi libertăţile individului, "puse la grea încercare de instituţii ale statului, având în vedere că "în România democraţia nu este suficient consolidată şi se află în regres".

Congresul comun de fuziune între PC şi PLR are loc după ce preşedinţii PC şi PLR Daniel Constantin şi Călin  Popescu Tăriceanu au semnat protocolul de fuziune.

Mai mulţi lideri ai PC au susţinut această fuziune.

Liderul PC Galaţi Eugen Durbacă a spus că acest proiect este "foarte bun". "Susţinem acet proiect foarte bun, care ne ajută să ajungem a treia forţă politică", a  adăugat Durbacă.

Liderul PC Bacău Constantin Avram a spus că aceasta fuziune oferă ocazia PC de a sta "pe picioarele sale la alegeri".

"La alegerile parlamentare nu am reuşit să stăm pe picioarele noaste şi am fost nevoiţi să apelăm la alte partide pentru grupurile noastre parlamentare. A trebuit să ducem negocieri, am fost nevoiţi să apelăm la alianţe. Alianţa democrat liberală astăzi ne propune să participăm prin forţele proprii", a arătat Avram.

Deputatul Bogdan Ciucă a spus că fiecare organizaţie trebuie să muncească pentru succesul în alegeri, iar fuziunea este doar "începutul unei călătorii care ar trebui să ducă la succes".

"Decizia de astăzi nu va umple listele de alegători dacă nu bateţi din poartă în poartă să munciţi pentru alegeri", a arătat Ciucă.

Deputatul PC Cornelia Negruț a spus că trebuie aduse mulţumiri şi lui Dan Voiculescu pentru situaţia în care este PC acum.

"Am pornit de la un adevăr care a început undeva în 2011 la crearea USL, uniune care ne-a adus rezultatele din 2012. Pentru  noi PC şi aici trebuie să mulţumim domnului Voiculescu şi celor trei preşedinţi care au creat USL, pentru că pentru noi PC a însemnat rezultatele pe care le avem în prezent, un număr important de parlamentari, foarte mulţi reprezentanţi în executiv şi locali", a spus aceasta.

Senatorul PC Mircea Baniaş a arătat că PC trece la stadiul de a se bate "de la egal la egal cu PNL şi PSD".

"PC trece la stadiul la care avea nevoie de alţii la stadiul la care alţii vor avea nevoie de noi pentru construirea de majorităîi. PC nu dispare astăzi. ALDE se va bate ca de la egal la egal cu PSD şi PNL", a adăugat Banias.

Constantin catre delegaţi: Prin fuziunea PC cu PLR se formează a treia forţă politică

Preşedintele PC Daniel Constantin le- a spus, vineri, delegaţilor la congresul PC, că prin fuziunea  PC cu PLR se va forma cea de-a treia forţă politică "ALDE", a cărei identitate europeană să nu poata fi pusă la îndoială.

"Vă propun să participaţi alături de mine şi de conducerea PC la înfiinţarea  pentru prima dată în România a unui partid a cărei identitate europeană să nu fie pusă la îndoială, un partid de centru dreapta, parte a partidului european ALDE care luptă la nivel european pentru o democraţie autentică pentru respectarea drepturilor cetăţeneşti", le- a spus Daniel Constantin delegaţilor la congresul PC în care se votează fuziunea cu PLR.

La congres participă 743 de delegaţi, fiind validat de participanţi..

La congres sunt prezenţi mai mulţi lideri PC, Bogdan Ciucă, Vasile Nistor, Eugen Durbaca, Constantin Avram.

În discursul său, Daniel Constantin a spus că Cristian Popescu Piedone nu participă la congres, dar că are o prezenţă numeroasă în sală.

"Chiar dacă lipseşte astăzi primarul sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, are o prezenţă numeroasă în sală şi îi mulţumesc", a spus Daniel Constantin.

Constantin a arătat că PC are o şansa istorică să "aşeze a treia forţă politică".

"Nici eu nu am luat uşor această decizie, dar oferă şansa ca proiectele noastre să fie auzite", a mai spus Constantin.

El  le-a mulţumit miniştrilor care au contribuit la programul de guvernare, inclusiv actualului europarlamnetar Maria Grapini, care şi-a anunţat demisia din PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici