Constantin: Cred că toată coaliţia are un punct de vedere comun privind Codul Fiscal

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, co-preşedinte ALDE, a declarat, marţi, la Suceava, că toată coaliţia are un punct de vedere comun privind Codul Fiscal, adăugând că reducerea fiscalităţii şi a TVA la 19 la sută este şi o datorie morală faţă de cetăţeni.

126 afișări
Imaginea articolului Constantin: Cred că toată coaliţia are un punct de vedere comun privind Codul Fiscal

Constantin: Cred că toată coaliţia are un punct de vedere comun privind Codul Fiscal (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

”Cred că toată coaliţia are un punct de vedere comun privind Codul Fiscal”, a afirmat Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă.

El a spus că în legătură cu Codul Fiscal se vorbeşte foarte mult despre reducerea TVA, susţinând că reducerea TVA la alimente nu numai că a salvat societăţile care lucrează în agricultură, dar le-a ajutat să se relanseze.

”Majoritatea resimt efectele pozitive. O fiscalitate redusă a ajutat mult”, a spus ministrul, care şi-a exprimat convingerea că reducerea TVA per ansamblu va avea efecte pozitive în industrie.

El a mai afirmat că reducerea fiscalităţii şi a TVA la 19 la sută este şi o datorie morală faţă de cetăţeni, pentru că aceasta face parte din programul USL care a câştigat alegerile în 2012.

Întrebat care va fi punctul de vedere al ALDE la negocierile privind Codul Fiscal, Constantin a răspuns că va fi acelaşi ca şi la momentul când a fost adoptat.

El a arătat însă că orice fel de discuţie, orice fel de ajustare, dacă este benefică pentru ceea ce înseamnă economie, poate fi luată în discuţie.

”Orice fel de propunere trebuie analizată, iar dacă ea este considerată benefică o adoptăm”, a spus Constantin, care a menţionat însă că nu a auzit nicio propunere şi niciun argument solid care să stea în picioare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici