Constantin: E necesară alternativă conservator-liberală credibilă, să compenseze inflaţia de candidaţi

Liderul PC Daniel Constantin a declarat că salută decizia preşedintelui PLR Calin Popescu Tăriceanu de a se alătura conservatorilor în formarea unui grup parlamentar comun, arătând că este necesară o alternativă conservator-liberală credibilă, care “să compenseze inflaţia de candidaţi şi politruci".

182 afișări
Imaginea articolului Constantin: E necesară alternativă conservator-liberală credibilă, să compenseze inflaţia de candidaţi

Daniel Constantin (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

“Mă bucur să salut înfiinţarea celui de-al treilea grup parlamentar ca pondere şi importanţă din Parlamentul României, grupul PC-PLR. Salut totodată decizia domnului preşedinte Călin Popescu Tăriceanu de a ni se alătura, pentru a construi împreună un grup parlamentar puternic, care să promoveze măsuri de centru-dreapta”, a declarat Constantin.

Preşedintele PC a precizat că negocierile s-au concentrat pe obiectivele legislative comune şi nu pe împărţirea funcţiilor.

“În negocierile care au dus la formarea acestui proiect, ne-am concentrat exclusiv pe obiectivele legislative comune, şi nu pe împărţiri de funcţii sau alte privilegii”, a mai arătat liderul PC, adăugând că s-a stabilit că grupul liberal-conservator PC-PLR va promova, în plan parlamentar şi guvernamental, un set de măsuri de centru-dreapta care să răspundă necesităţilor economiei româneşti şi aşteptarilor electoratului USL.

“Subliniez că, pentru acest moment, am gândit împreună cu colegii de la PLR o construcţie parlamentară, dinamică şi flexibilă, care ne ajută să ne îndeplinim obiectivele doctrinare de centru-dreapta, fără a afecta în niciun fel celelalte angajamente asumate de partidele noastre la nivel politic şi guvernamental. În funcţie de rezultatele cooperării noastre parlamentare, concretizate în programul Măsuri de centru-dreapta pentru Romania, ne putem gândi să dezvoltăm parteneriatul şi în alte dimensiuni. Dar toate la timpul lor. În mod evident, electoratul are nevoie de o alternativă conservator-liberală credibilă, care să compenseze inflaţia de candidaţi şi politruci proclamaţi formal "de dreapta", dar subordonaţi informal preşedintelui Traian Băsescu”, a adăugat Constantin.

Grupul parlamentar liberal conservator din Camera Deputaţilor va avea 37 de deputaţi aparţinând PC şi PLR, „cu perspectivă de întărire”, a precizat, luni, liderul grupului Bogdan Ciucă, care a spus că acesta va fi al treilea grup ca mărime din Cameră.

El a declarat că grupul conservator îşi continuă, astfel, activitatea într-o formulă întărită şi cu o altă denumire, fiind completat cu deputaţii de la PLR, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

„Devenim cel de-al treilea grup ca mărime la nivelul Camerei Deputaţilor. Această colaborare la nivel parlamentar este extrem de utilă din persectiva îndeplinirii promisiunilor electorale făcute de USL”, a adăugat Ciucă.

El a arătat că, în zilele următoare, senatorii PC şi ai PLR vor semna un protocol de colaborare şi vor forma şi la Senat un grup comun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici