Constantin: PC merge la euroalegeri alături de PSD şi UNPR. O propunem pe Grapini pentru loc eligibil

Biroul Politic al PC a validat, joi, propunerea ca la alegerile europarlamentare PC să participe pe o listă comună alături de PSD şi UNPR, a declarat preşedintele PC, Daniel Constantin, arătând că formaţiunea o propune pe Maria Grapini pentru un loc eligibil şi confirmând astfel informaţiile transmise, miercuri, de MEDIAFAX privind retragerea din Guvern a Mariei Grapini.

433 afișări
Imaginea articolului Constantin: PC merge la euroalegeri alături de PSD şi UNPR. O propunem pe Grapini pentru loc eligibil

Daniel Constantin (Imagine: Alexandru Mihaescu/ Mediafax Foto)

"Biroul Politic s-a întrunit într-un format restrâns. Biroul Politic a validat propunerea ca la alegerile europarlamentare PC să participe, pe o listă comună, alături de PSD şi UNPR. Suntem consecvenţi ideii că ar trebui să avem liste comune şi la alegerile europarlamentare, înţeleg că există totuşi opinii divergente în partidul celorlalţi aliaţi şi din acest punct de vedere noi am validat această propunere, cel puţin pentru acest moment, vom vedea şi dacă PNL se va alătura sau nu acestei liste", a precizat Daniel Constantin, după şedinţa Biroului Politic al PC.

El a arătat că Biroul Politic al partidului a validat două propuneri pentru europarlamentare pentru un loc eligibil fiind propusă Maria Grapini, iar a doua propunere fiind preşedintele organizaţiei Prahova, Laureţiu Rebega.

"De asemenea, am validat două propuneri ale PC, ţinând cont şi de recomandările pe care le-am discutat, în cadrul restrâns, pentru cei care trebuie să facă parte din această listă. Prima propunere este Maria Grapini şi cea de-a doua propunere este preşedintele Organizaţiei Prahova, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Laurenţiu Rebega. Aşa cum am discutat există o propunere pentru un loc eligibil şi cea de-a doua propunere probabil că pentru toate cele trei partide va fi un loc la bătaie, un loc la limită astfel încât toate cele trei partide să tragă puternic în această campanie pentru a maximiza scorul", a adăugat Daniel Constantin.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, miercuri, citând surse din Partidul Conservator, că Maria Grapini va fi retrasă din postul de ministru delegat pentru IMM şi Turism pentru a candida la alegerile europarlamentare din luna mai, urmând să părăsească Guvernul cel mai târziu în luna martie.

Surse precizau că decizia va fi anunţată joi, de Partidul Conservator.

Maria Grapini ocupă postul de ministru din decembrie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici