Constantinescu: Părăsind această lume, Ion Diaconescu va intra în Panteonul marilor personalităţi

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a declarat, marţi seară, pentru MEDIAFAX, că viaţa şi lupta lui Ion Diaconescu, calmul şi umorul său în cele mai grele clipe i-au fost un exemplu.

169 afișări
Imaginea articolului Constantinescu: Părăsind această lume, Ion Diaconescu va intra în Panteonul marilor personalităţi

Constantinescu: Părăsind această lume, Ion Diaconescu va intra în Panteonul marilor personalităţi (Imagine: Adel Al-Haddad/Mediafax Foto)

"Părăsind această lume, Ion Diaconescu va intra în Panteonul marilor personalităţi ale naţiei române. Fie ca viaţa şi lupta sa exemplară să deschidă o speranţă pentru depăşirea crizei morale a societăţii româneşti. Îi datorăm această recunoştiinţă. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a spus Emil Constantinescu, preşedintele României în perioada 1996-2000.

El a mai spus că Ion Diaconescu a fost un erou al rezistenţei anticomuniste din România şi din Europa de Est şi a devenit un simbol al cinstei şi al onoarei în politică pentru perioada de tranziţie postcomunistă.

"Fără înţelepciunea şi determinarea lui Ion Diaconescu nu ar fi fost posibilă unificarea opoziţiei politice şi civice democratice şi schimbarea cursului istoriei postdecembriste a României. Ion Diaconescu a fost un om de stat. În calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor, 1996-2000, Ion Diaconescu a arătat ţinuta unui remarcabil om de stat în momentele luării unor decizii cruciale pentru istoria României. Viaţa şi lupta lui Ion Diaconescu, calmul şi umorul său în cele mai grele clipe au fost pentru mine un exemplu şi îi datorez o enormă recunoştiinţă", a mai spus Constantinescu.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat marţi seară, la vârsta de 94 de ani.

Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza cauza unor tulburări de ritm cardiac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici