Copreşedintele PNL Alina Gorghiu: Curtea Constituţională nu poate să judece abuzul în serviciu pe oportunitate, ci doar uitându-se la Constituţie

Curtea Constituţională va judeca excepţiile de neconstituţionalitate privind abuzul în serviciu doar uitându-se la Constituţie, nu pe oportunitate, a declarat, luni seara, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

1431 afișări
Imaginea articolului Copreşedintele PNL Alina Gorghiu: Curtea Constituţională nu poate să judece abuzul în serviciu pe oportunitate, ci doar uitându-se la Constituţie

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu: Curtea Constituţională nu poate să judece abuzul în serviciu pe oportunitate, ci doar uitându-se la Constituţie (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

"Această Curte Constituţională n-are cum să judece altfel decât cu Constituţia în mână, nu poate să judece pe oportunitate, nici pentru că ar putea să dispară nu ştiu câte dosare a spus doamna Kovesi – o mie şi ceva sau sute, habar nu am – nici pentru că ceilalţi ar putea să beneficieze de această decizie. N-am să comentez mai mult, doar sper să judece uitându-se la Constituţie", a spus Gorghiu, la Antena 3.

Liderul liberal a mai spus că poate înţelege orice poziţie în spaţiul public pe această temă (referire la ieşirile publice ale Laurei Codruţa Kovesi care a avertizat asupra consecinţelor unei decizii CCR prin care abuzul în serviciu ar fi abrogat din Codul Penal-nr.), dar nu cele care vin de la oameni politici, cu atât mai mult cu cât aceştia ar putea beneficia de o anumită decizie, pentru că au dosare pe această infracţiune.

"Amendarea Codului penal în privinţa abuzului în serviciu este o temă destul de caldă, destul de fierbinte în România. (...) Pe de o parte pot să înţeleg orice poziţie în spaţiul public venită din afara oamenilor politici, dar când văd că cei care vorbesc de amendarea sau de o decizie a Curţii Constituţionale în sensul eliminării acestei prevederi şi ei sunt oameni care au dosare pe această incriminare, pe această infracţiune mi se pare incorect", a spus Alina Gorghiu.

Curtea Constituţională urmează să se pronunţe miercuri asupra excepţiei de neconstituţionalitate a articolului din Codul penal referitor la abuzul în serviciu, excepţie ridicată de fosta şefă DIICOT Alina Bica, care a fost trimisă în judecată într-un dosar de corupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici