Corlăţean: Am făcut demersuri pe lângă omologul belgian vizând continuarea susţinerii pentru Schengen

Ministrul de Externe, Titus Corlăţan, a declarat, luni, că a făcut demersuri pe lângă omologul belgian, Didier Reynders, pentru ca Belgia să continue să susţină România în procesul de aderare la Spaţiul Schengen.

122 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Am făcut demersuri pe lângă omologul belgian vizând continuarea susţinerii pentru Schengen

Titus Corlatean (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Am făcut demersurile corespunzătoare pe lângă domnul ministru pentru ca Belgia să continue să susţină România în demersul de aderare la Spaţiul Schengen şi am exprimat mulţumirile mele pentru o poziţie constantă a Guvernului belgian pe această temă", a declarat Titus Corlăţean, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său belgian, aflat în vizită în România, în perioada 14-15 iulie.

Referitor la relaţiile dintre Belgia şi România, Corlăţean a precizat că acestea funcţionează foarte bine, atât în cadrul UE, cât şi al NATO.

"Am exprimat interesul României pentru o prezenţă din ce în ce mai puternică pe piaţa românească a companiilor belgiene, inclusiv pentru a pune în valoare un context economic favorabil care există în România, cu o creştere economică consolidată în ultimii ani a României şi care, iată, se confirmă şi anul acesta", a mai spus ministrul de Externe.

Totodată, Corlăţean a precizat că a făcut un lobby "activ şi pozitiv" pentru ca Belgia să continue procedura de ratificare a acordurilor de asociere cu UE semnate recent de R. Moldova, Ucraina şi Georgia.

La rândul său, ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, a declarat că relaţiile dintre cele două ţări sunt foarte puternice şi au o vechime de aproape 200 de ani.

"Prezenţa noastră este vizibilă mai ales la nivel comercial, dar suntem prezenţi aici şi în alte domenii şi intenţionăm să intensificăm această prezenţă. Sper că ne vom putea pune în aplicare şi proiectele pe care le avem în ceea ce priveşte relaţiile diplomatice, culturale şi evenimentele pe care avem de gând să le organizăm împreună", a subliniat şeful diplomaţiei belgiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici