Corlăţean: Avem o problemă cu ambasadorul în Finlanda, Cătălin Avramescu. Îl chem pentru explicaţii

Ambasadorul în Finlanda, Cătălin Avramescu, a cerut renunţarea la comunicarea pe cifru şi, de asemenea, s-a opus trimiterii de către Guvern a unui ataşat pe probleme de muncă, a declarat, sâmbătă seară, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, precizând că diplomatul va fi chemat pentru explicaţii.

4950 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Avem o problemă cu ambasadorul în Finlanda, Cătălin Avramescu. Îl chem pentru explicaţii

Titus Corlăţean (Imagine: Răzvan Chirita/Mediafax Foto)

Răspunzând unei întrebări, Corlăţean a spus, la Antena 3, că Avramescu este încă ambasador în Finlanda. "Dar nu am semnale neapărat încurajatoare profesional", a adăugat Corlăţean.

Potrivit acestuia, capitala Finlandei este una importantă, care trebuie gestionată profesionist din punct de vedere al reprezentării diplomatice.

"În Finlanda avem o capitală importantă, unde avem părţi bune, dar avem şi dificultăţi, gen mai avem conaţionali care mai sunt pe acolo şi generează nişte reacţii din partea finlandezilor. Mai e şi o atitudine constantă - în ultima vreme nu atât de vizibilă - pe chestiunea legată de Schengen. Or, o astfel de capitată trebuie tratată profesionist din punctul de vedere al reprezentării diplomatice. Şi de acolo ne-au venit cel puţin câteva chestiuni care m-au uimit profesional", a spus Corlăţean.

El a spus că Avramescu a cerut să renunţe la comunicarea pe cifru şi s-a opus trimiterii unui ataşat pe probleme de muncă.

"O cerere din partea ambasadorului de a renunţa la comunicarea pe cifru, de exemplu, m-a uimit. Înseamnă fie că nu are obiectul muncii şi nu are ce face şi nu are ce scrie. În orice capitală europeană pot apărea lucruri pe care nu le dai în clar, pe inforgramă, le dai pe un cifru. Şi atunci are o mare problemă profesională. Şi o altă chestiune, care iarăşi m-a uimit: s-a opus la trimiterea ataşatului de muncă din partea Guvernului României. Ministerul Muncii a decis că avem nevoie, avem probleme cu românii de acolo, trebuie să fie un om, aşa cum există şi în alte capitale europene, care să se ocupe de reinserţia socială, de relaţia cu autorităţile respective, pe problemele sociale, muncă. Or, nu avea competenţa să îndrăznească să se opună la aşa ceva", a spus ministrul.

El a precizat că problema va fi clarificată rapid.

"Avem o problemă pe care o vom clarifica foarte rapid, pentru că îl voi invita pe domnul ambasador să vină puţin acasă, să discutăm modul în care îşi îndeplineşte mandatul de reprezentare a intereselor României", a spus Corlăţean.

Avramescu, apropiat şi susţinător al preşedintelui Traian Băsescu, a fost şef al Cancelariei Prezidenţiale înainte de a deveni ambasador în Finlanda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici