Corlăţean i-a transmis ambasadorului Ungariei dorinţa privind colaborarea în domeniul minorităţilor

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, l-a primit, joi, în vizită de prezentare, pe ambasadorul Ungariei, Zákonyi Botond, căruia i-a transmis dorinţa părţii române privind desfăşurarea unei noi reuniuni a Comitetului de specialitate româno-ungar de colaborare în domeniul minorităţilor naţionale.

238 afișări
Imaginea articolului Corlăţean i-a transmis ambasadorului Ungariei dorinţa privind colaborarea în domeniul minorităţilor

Titus Corlăţean (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat MAE, şeful diplomaţiei a evidenţiat importanţa relaţiei bilaterale româno-ungare atât la nivelul Europei Centrale şi de Est, cât şi la nivel european, exprimând angajamentul ferm al părţii române pentru consolidarea Parteneriatului Strategic. În acest context, s-a discutat despre oportunitatea realizării unei întrevederi bilaterale la nivel de ministru de externe, ulterior învestirii noului Guvern de la Budapesta, precizează sursa citată.

Titus Corlăţean l-a asigurat pe ambasadorul ungar de întregul sprijin al autorităţilor române pe durata misiunii sale în România.

În cursul întrevederii, cei doi demnitari au trecut în revistă principalele aspecte ale cooperării dintre cele două state şi au căzut de acord asupra importanţei unui dialog bilateral intensificat, în perioada imediat următoare învestirii noului Guvern ungar.

Ministrul Afacerilor Externe a exprimat dorinţa părţii române pentru desfăşurarea într-un viitor cât mai apropriat a unei noi reuniuni a Comitetului de specialitate româno-ungar de colaborare în domeniul minorităţilor naţionale, formatul de dialog special creat pentru discutarea aspectelor care ţin de cooperarea bilaterală în materie de minorităţi, se arată în comunicatul MAE.

La rândul său, Zákonyi Botond a transmis că relaţiile bune de vecinătate reprezintă o prioritate pentru noul Guvern de la Budapesta, România fiind unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Ungariei.

În acest context, interlocutorii au convenit aprofundarea cooperării la nivel sectorial, cu accent pe intensificarea cooperării economice. Părţile au evidenţiat importanţa convenirii, cât mai curând posibil, a unei noi reuniuni a Comisiei Mixte Economice, în condiţiile în care Ungaria reprezintă unul dintre principalii parteneri comerciali ai României, ocupând şi în anul 2013 locul 3 în totalul schimburilor comerciale ale României, comerţul bilateral ridicându-se la 7 miliarde de euro.

Zákonyi Botond i-a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Traian Băsescu la 15 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici