Corlăţean: PSD condamnă ticăloşia lui Traian Băsescu în cazul Nicolescu

Vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean şi deputatul PSD de Argeş Mircea Drăghici susţin că "PSD condamnă ticăloşia lui Traian Băsescu în cazul Nicolescu", atunci când sugerează că decizia medicilor de a-l opera pe şeful CJ Argeş a influenţat justiţia.

21 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: PSD condamnă ticăloşia lui Traian Băsescu în cazul Nicolescu

Corlăţean: PSD condamnă ticăloşia lui Traian Băsescu în cazul Nicolescu (Imagine: Octav ganea/Mediafax Foto)

"Traian Băsescu dă dovadă de ticăloşie atunci când se pronunţă asupra stării de sănătate a domnului Constantin Nicolescu şi când sugerează că decizia medicilor de a-l opera pe acesta a influenţat justiţia. Aceste declaraţii, făcute la postul public de televiziune, sunt descalificante nu doar pentru un lider politic, dar şi din punct de vedere uman. Traian Băsescu vrea iarăşi să demonstreze că se pricepe la orice, inclusiv la a pune diagnostice", susţin Corlăţean şi Drăghici, într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

În opinia acestora, prin modul în care a vorbit despre acest caz, prin acuzaţiile aduse, "Traian Băsescu demonstrează că a fost direct implicat în decizia de arestare şi că a fost profund dezamăgit de deteriorarea stării de sănătate a domnului Nicolescu".

"Este incredibil să sugerezi că cineva îşi face operaţie pe cord deschis pentru a evita arestarea. Traian Băsescu se vrea «medicul-şef» al naţiunii şi ar vrea ca el sau o structură controlată de el să dea diagnostice în cazurile pe care le instrumentează politic", se mai arată în comunicat.

Corlăţean şi Drăghici mai declară că este incredibil să susţii că Nicolescu a fost eliberat din cauze medicale, aşa cum a fost în cazul Hayssam, "pe care domnul Băsescu îl cunoaşte cel mai bine", câtă vreme decizia iniţială fusese "greşită".

"Încă o dată, Traian Băsescu nu se poate abţine să nu îşi aroge şi calitatea de «judecător suprem» în statul român, cu profund dispreţ pentru independenţa şi decizia care trebuie să aparţină exclusiv magistraţilor, şi numai lor", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, PSD este în continuare alături de Constantin Nicolescu, de familia acestuia şi de organizaţia PSD Argeş, cu toţii afectaţi de acest "scandal politic". De asemenea, PSD condamnă acest gen de declaraţii, care denotă "lipsă de respect faţă de instituţii şi faţă de statul de drept".

"Cerem încă o dată ca justiţia să fie lăsată să îşi facă datoria, fără ingerinţe politice şi fără astfel de atitudini care trădează o mentalitate stalinistă", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la TVR 1, că medicii au avut influenţă în justiţie în recursul la arestarea preventivă a lui Constantin Nicolescu, menţionând că operaţia acestuia a fost făcută de un medic care l-a operat şi pe Omar Hayssam de cancer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici