Costurile pentru închirierea sălilor din Parlament, majorate. Grupurile - o gratuitate pe sesiune

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că vor fi majorate costurile pentru închirierea sălilor din Palatul Parlamentului care aparţin de Centrul Internaţional de Conferinţe, comisiile şi grupurile parlamentare beneficiind de o singură dată pe sesiune de gratuitate.

370 afișări
Imaginea articolului Costurile pentru închirierea sălilor din Parlament, majorate. Grupurile - o gratuitate pe sesiune

Costurile pentru închirierea sălilor din Parlament, majorate. Grupurile - o gratuitate pe sesiune (Imagine: Rayvan Chirita-Mediafax Foto)

"Am modificat tarifele pentru Centrul Internaţional de Conferinţe (CIC). Grupurile parlamentare şi Comisiile permanente vor avea dreptul doar la o singură gratuitate pe sesiune, urmând ca pentru celelalte să plătească tarifele, cum plăteşte şi Administraţia Prezidenţială şi Guvernul, adică 50% reducere. Am luat această decizie pentru că foarte multe organizaţii neguvernamentale şi foarte multe asociaţii profesionale care au resurse financiare au găsit un tertip prin care fac un parteneriat cu Comisiile permanente - nu invită niciun parlamentar să aibă vreo opinie, dar beneficiază de gratuitate, astfel încât 5-10.000 de euro, pe care puteam să îi câştigăm pentru orele respective, îi pierdem. E o decizie radicală, o să supere pe foarte multă lume, dar cred că e o decizie normală şi corectă", a precizat Valeriu Zgonea, după şedinta Biroului Permanent.

El a precizat că veniturile de la CIC sunt folosite pentru dotări şi că "este timpul ca CIC să se reaşeze în piaţă".

Potrivit unui memorandum intern al secretarului general al Camerei, tarifele la sala "C.A. Rosetti" se modifică de la 3.500 euro pe zi la 4.000 de euro pe zi, la sala "Take Ionescu" tarifele cresc de la 1.800 euro pe zi la 2.500 de euro pe zi, iar la sala "Alexandru Ioan Cuza" de la 4.400 de euro pe zi la 4.500 euro pe zi.

În ceea ce priveşte tarifele de vizitare, turiştii vor plăti pentru Tur I standard - 25 de lei, pentru Tur II - Panorama oraşului - Terasă - 15 lei, Tur III subsol - 10 lei, Tur IV (standard I şi Panorama oraşului - Terasă II) - 35 lei. Tur V (Standard I şi Subsol III) 30 lei, Tur VI (I+II+III) 45 lei.

Persoanele de dizabilităţi pot vizita gratuit Palatul Parlamentului.

Tarifele pot fi încasate în valută sau în lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici