Cristian Preda: Cererea de suspendare a preşedintelui s-a banalizat

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că cererea opoziţiei privind suspendarea din funcţie a şefului statului s-a "banalizat", lucru care "fragilizează" sistemul politic şi care arată "lipsa de imaginaţie a opoziţiei".

15 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Cererea de suspendare a preşedintelui s-a banalizat

Cristian Preda: Cererea de suspendare a preşedintelui s-a banalizat (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Suspendarea s-a banalizat, lucru foarte grav pentru că fragilizează sistemul nostru politic. Suspendarea ar trebui să fie ceva ieşit din comun, legat de cazuri excepţionale şi de legătura preşedintelui cu Constituţia. Suspendarea ar trebui folosită în situaţii excepţionale, când preşedintele încalcă Constituţia, nu când şefii opoziţiei sunt nemulţumiţi de un discurs", a explicat Preda.

În opinia europarlamentarului PDL, responsabilă pentru această situaţie este "lipsa de imaginaţie a opoziţiei".

"Din 2007, de la eşecul suspendării, pe diferite voci, cu inflexiuni diferite, politicienii adversari ai lui Traian Băsescu folosesc această temă, a suspendării, au banalizat-o. Suspendarea pare să fie ceva la fel de banal ca şi un discurs în Parlament", a opinat Preda.

Întrebat ce şanse ar avea ultima solicitare a PSD privind suspendarea şefului statului, în cazul în care Traian Băsescu va promulga Legea pensiilor, Cristian Preda a spus: "O încălcare a Constituţiei de către preşedinte nu are legătură cu modul în care conduce şedinţa Roberta Anastase. E mai mult un exerciţiu retoric cu consecinţe asupra regimului".

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii vor declanşa procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dacă va promulga Legea pensiilor.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că partidul său nu a avut şi nu are vreodată o ezitare să suspende un preşedinte "vădit iresponsabil pe toate planurile" şi că într-adevăr promulgarea unei legi adoptate prin furt dovedit public este un motiv de suspendare a şefului statului.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a anunţat, vineri, la începutul Consiliului Naţional al partidului, că PC a decis să se alăture demersului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, considerând că şeful statului a încălcat Constituţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici