Criza justiţiei se adânceşte în Turcia. Erdogan vrea o nouă constituţie

  • Preşedintele turc Tayyip Erdogan a cerut o nouă constituţie pentru a soluţiona disputa fără precedent dintre cele două instanţe superioare ale ţării
  • Oponenţii lui Erdogan au mărşăluit la Ankara în semn de protest
  • Criză judiciară din Turcia se agravează
1268 afișări
Imaginea articolului Criza justiţiei se adânceşte în Turcia. Erdogan vrea o nouă constituţie

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele turc Tayyip Erdogan vrea o nouă constituţie pentru a rezolva problemele din sistemul judiciar.

Curtea de Casaţie a făcut o plângere penală împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale, pentru că cei din urmă au decis luna trecută eliberarea parlamentarului Can Atalay.

Prima instanţă de apel a declarat că decizia Curţii Constituţionale este neconstituţională. Experţii juridici susţin că următorii paşi în soluţionarea conflictului fără precedent dintre cele două instanţe sunt greu de prezis.

„Din păcate, Curtea Constituţională a făcut multe greşeli la rând în acest moment, ceea ce ne întristează serios”, a declarat Erdogan.

Sute de manifestanţi, majoritatea avocaţi, au mărşăluit în semn dee protest pe mai bine de 10 km de la tribunalul din Ankara până în districtul Ahlatlibel, unde Curtea Constituţională şi Curtea de Casaţie sunt situate una lângă alta.

Principalul lider al opoziţiei, Ozgur Ozel, a declarat în cadrul marşului că aceasta a fost „o nouă încercare a lui Erdogan de a revizui ordinea constituţională”.

„Preşedintele, care îşi ia puterea din constituţie, susţine acţiunile Curţii de Casaţie ignorând constituţia”, a declatat Ozel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici