Cum explică BEJ Dâmboviţa decizia de interzicere a sloganul USR „O Românie fără hoţie”

Sloganul „O Românie fără hoţie” este defăimător deoarece adaugă tuturor celorlalţi competitori o „etichetă” de persoane care încalcă sau favorizează încălcarea legii penale, furtul (hoţia) fiind faptă incriminată de legea penală, se arată în decizia BEJ Dâmboviţa.

934 afișări
Imaginea articolului Cum explică BEJ Dâmboviţa decizia de interzicere a sloganul USR „O Românie fără hoţie”

Cum explică BEJ Dâmboviţa decizia de interzicere a sloganul USR „O Românie fără hoţie”

„Transmiterea în spaţiul public, în timpul campaniei electorale, a unor mesaje de natura celui menţionat în sesizare, respectiv <O Românie fără hoţie>, pe acelaşi afiş pe care apare îndemnul de a vota Alianţa USR-PLUS, prezintă un pronunţat caracter defăimător, întrucât este de natură de a induce în eroare electoratul, transmiţând în mod indirect ideea că restul competitorilor electorali ar adrea o situaţie contrară mesajului din slogan, în sensul că aceştia ar favoriza încălcarea legii penale”, se arată în motivarea Biroului Electoral Dâmboviţa.

Potrivit documentului, prin utilizarea acestui slogan „se adaugă tuturor celorlalţi competitori o <etichetă> de persoane care încalcă sau favorizează încălcarea legii penale, furtul (hoţia) fiind faptă incriminată de legea penală”.

„În plus, utilizarea unui astfel de slogan poate conduce la afectarea libertăţii alegătorilor de a-şi forma o opinia proprie asupra competitorilor electorali şi asupra materialului politic promovat de fiecare dintre aceştia, ceea ce are un potenţial serios de a influenţa modalitatea de exercitare a dreptului de vot şi, implicit, rezultatul alegerilor. BECJ Dâmboviţa, cu majoritate, constată că sloganul electoral din materialele electorale aparţinând Alianţei USR PLUS au un pronunţat caracter defăimător (denigrator)”, se arată în decizie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici