Dacian Cioloş, categoric: Decizia mea luată este să NU fac pasul spre USR/ Ghinea: Membrii USR vor decide dacă partidul va fi închis oamenilor ca Dacian Cioloş sau Vlad Voiculescu

Fostul premier Dacian Cioloş a precizat, joi, că a decis să nu facă pasul spre USR şi că a luat această decizie după primele discuţii avute cu liderul formaţiunii, Nicuşor Dan, el apreciind că intrarea sa în USR în acest moment ar duce la dezbinare, lucru pe care nu-l doreşte.

2384 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş, categoric: Decizia mea luată este să NU fac pasul spre USR/ Ghinea: Membrii USR vor decide dacă partidul va fi închis oamenilor ca Dacian Cioloş sau Vlad Voiculescu

Dacian Cioloş: Decizia mea, luată după primele discuţii cu Nicuşor Dan, este să nu fac pasul spre USR (Imagine: Alexandru Dobre/ Arhiva Mediafax Foto)

„Dragi prieteni, mai ales, dragi prieteni membri USR, vreau să confirm că decizia mea este să nu fac pasul spre Uniunea Salvaţi România. De altfel, este o concluzie la care am ajuns încă înainte de a apărea toate speculaţiile, înainte de înfiinţarea acelei comisii de negociere în USR, de poziţiile şi de reacţiile din ultimele zile”, a precizat Cioloş într-o postare pe Facebook.

„Este o decizie pe care am luat-o după primele discuţii avute cu Nicuşor Dan, pe care i-am şi comunicat-o acum mai bine de o săptămână, când mi-a prezentat opinia sa clară în calitate de preşedinte al partidului”, a adăugat fostul premier.

El a arătat că, în opinia sa, intrarea în USR în acest moment ar duce la dezbinare, un lucru pe care nu-l doreşte.

„Pentru mine este limpede că intrarea mea în partid în acest moment ar duce la dezbinare, un lucru pe care nu-l doresc. Am convingerea că, în măsura în care acţiunile noastre au la bază aceleaşi valori morale şi dorinţa de a pune umărul la transformarea României în mai bine, este foarte probabil ca drumurile noastre să se reîntâlnească”, a subliniat fostul premier.

Cioloş a menţionat că nu s-a pus niciodată problema ca el să negocieze pentru sine o poziţie sau alta în USR, aşa cum reiese din unele poziţii publice şi că „discuţiile” s-au purtat în jurul unui posibil proiect comun între o echipă din jurul său şi USR.

De asemenea, Cioloş a precizat că a purtat discuţiile cu Nicuşor Dan cu „deschidere şi bunăcredinţă”.

"Nu voi fi eu vreodată cel care să vrea să dea pe cineva la o parte, să vrea să vină la o masă deja aşezată sau să culeagă roadele muncii altora”, a spus Cioloş.

El a mai arătat că nu se consideră în măsură să judece resorturile deciziilor luate în USR.

„Respect propunerea celor care îşi doresc să vin în USR şi le mulţumesc pentru aceasta. Consider însă că dezbaterea nu ar trebui să fie despre o persoană, oricare ar fi ea, ci despre măsura în care USR doreşte să se deschidă celor care vor să contribuie la acest proiect politic. E o decizie pe care trebuie să o ia USR”, a mai precizat Cioloş.

Ghinea: Membrii USR vor decide dacă partidul va fi închis oamenilor ca D. Cioloş sau Vlad Voiculescu

Deputatul USR Cristian Ghinea a declarat, miercuri, pe Facebook, că membrii USR vor decide la Congres dacă partidul va fi "unul închis oamenilor ca Dacian Cioloş şi Vlad Voiculescu, sau unul deschis către toţi oamenii competenţi şi oneşti", afirmând că Cioloş şi Nicuşor Dan sunt "complementari".

"Rămân la părerea mea: locul forţelor reformiste şi oneste e în USR. Nicuşor Dan şi Dacian Cioloş sunt complementari şi ar trebui să lucreze sub aceeaşi umbrelă. Viitorul USR, ce fel de partid va fi acesta, unul închis oamenilor ca Dacian Cioloş şi Vlad Voiculescu, sau unul deschis către toţi oamenii competenţi şi oneşti, va fi decis de membrii USR, la Congres. Pentru dragii mei userişti: acesta poate fi un vot care contează enorm. La Congres vom decide ce fel de USR vom avea şi ce fel de forţă se va opune clasei politice corupte", a scris deputatul USR Cristian Ghinea.

Fostul premier Dacian Cioloş a precizat, joi, că a decis să nu facă pasul spre USR şi că a luat această decizie după primele discuţii avute cu liderul formaţiunii, Nicuşor Dan, el apreciind că intrarea sa în USR în acest moment ar duce la dezbinare, lucru pe care nu-l doreşte.

Deputatul USR Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul tehnocrat, a transmis recent o scrisoare colegilor de partid privind discuţiile purtate pentru o eventuală intrare în USR a fostului premier Dacian Cioloş, în care a relatat că nu a existat deschidere pentru acest demers şi că i s-a spus ca Cioloş ar fi "un elefant prea mare pentru USR".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici