Dacian Cioloş l-a citat în Parlament pe Marc Aurelius care cerea Divinităţii putere şi înţelepciune

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, şi-a încheiat discursul din Parlament cu un citat al împăratului roman Marcus Aurelius, prin care cere Divinităţii puterea să schimbe ceea ce poate fi schimbat, răbdarea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat şi înţelepciunea de a distinge între cele două.

3464 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş l-a citat în Parlament pe Marc Aurelius care cerea Divinităţii putere şi înţelepciune

Dacian Cioloş l-a citat în Parlament pe Marc Aurelius care cerea Divinităţii putere şi înţelepciune (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Dacian Cioloş a recurs la acest citat la finalul discursului său şi în contextul în care le vorbea parlamentarilor de importanţa colaborării dintre toate componentele societăţii cu scopul de a crea premisele unei dezvoltări accelerate a României.

"Voi încheia împărtăşindu-vă felul în care acest Guvern înţelege să dezvolte o relaţie cu dumneavoastră, parlamentarii României. Noi nu ne dorim şi nu putem să înlocuim clasa politică. Democraţia nu e posibilă fără oameni politici sau partide politice. Momentele în care se apelează la guverne formate din experţi sunt excepţionale. Noi nu putem guverna decât alături de forţele politice reprezentate democratic în acest for. Sper să vă alăturaţi efortului nostru. Vom fi deschişi la proiectele şi propunerile dumneavoastră, vă vom asculta mereu cu atenţie. Dorinţa mea şi a echipei mele este de a crea premizele unui nou proiect de dezvoltare accelerată a României, egal cu potenţialul uriaş al acestei ţări. Putem face acest lucru doar împreună", a spus Cioloş.

El a precizat că după crearea acelor premize, partidele politice sunt cele chemate să clădească o ţară care să dea speranţa românilor, care să îi facă pe cei plecaţi să îşi dorească să se întoarcă acasă. Referitor la persoana sa, Dacian Cioloş şi-a exprimat bucuria că îşi poate aduce aportul la dezvoltarea ţării şi a făcut trimitere la citatul împăratului roman Marcus Aurelius.

"Pentru ca <<acasă>> este într-un singur loc: aici, în România. Am purtat acest <<acasă>> în inimă, în toţi aceşti ani în care am fost chemat să-mi exercit atribuţiile în afara ţării. Mă bucur că azi pot să-mi aduc modestul meu aport pentru a face acest <<acasă>> mai bun. Însă, aşa cum spune o vorba înţeleaptă a lui Marcus Aurelius: <<Doamne, dă-mi puterea să schimb ceea ce poate fi schimbat, răbdarea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat şi înţelepciunea de a distinge între cele două>>."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici