Dăncilă, despre demisia şefului STS: Era necesară din prima zi. Nu trebuia să vedem atâta aroganţă

Viorica Dăncilă a transmis, luni, că demisia şefului STS Ionel Vasilca trebuia să vină încă din prima zi, după gestionarea defectuoasă a cazului din Caracal. Premierul a afrimat că Vasilca a dat dovadă de aroganţă, vorbind despre prejudiciile de imagine aduse instituţiei.

761 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre demisia şefului STS: Era necesară din prima zi. Nu trebuia să vedem atâta aroganţă

Dăncilă, despre demisia şefului STS: Era necesară din prima zi. Nu trebuia să vedem atâta aroganţă

„Salut demisia şefului STS, pe care, însă, mi-aş fi dorit să îl motiveze ascultarea vocii societăţii şi responsabilitatea faţă de serviciul pe care l-a condus. Mi-aş fi dorit să nu vedem atâta aroganţă din partea domnului Vasilca. Această demisie era necesară din prima zi, pentru gestionarea defectuoasă a cazului de la Olt, nu pentru prejudiciile de imagine aduse instituţiei. Este nepermis ca într-o asemenea situaţie şeful STS să ne vorbească de imagine”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Ea a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis trebuia să îl demită pe şeful STS.

„Nu pot să nu remarc că preşedintele Iohannis nu a avut nicio reacţie şi nu a luat nicio măsură în privinţa şefului STS. În mod normal, Preşedintele ar fi trebuit să îl demită. Vedem deci cum, la domnul Iohannis şi şefii de instituţii pe care îi numeşte, firescul se întâmplă târziu şi având la bază motivaţiile greşite”, a subliniat Dăncilă.

Premierul a reacţionat şi la anunţul lui Dan Barna privind măsurile legislative propuse de USR privind prevenirea situaţiilor precum cea din Caracal.

„Mai asistăm astăzi la o ieşire heirupistă - la fel de întârziată şi plină de amatorism - şi din partea domnului Barna, căruia îi voi spune atât: deciziile care se impun vor fi luate de către Executiv în baza analizelor şi rapoartelor emise de grupul de lucru condus de domnul Raed Arafat. De asemenea, voi solicita convocarea de urgenţă a Parlamentului în sesiune extraordinară şi vom implementa deciziile prin OUG. Guvernul nu va pierde timpul”, susţine Dăncilă.

Şeful Executivului a afirmat, de asemenea, că subiectul este deja prea mult politizat.

„Primesc în fiecare zi concluzii din partea grupului de lucru, pe care le analizăm împreună şi pe care le vom transpune în măsuri legislative, ţinând cont de legislaţia existentă şi de deciziile CCR. Fac această precizare în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public despre cartelele prepay. Cunoaştem bine deciziile CCR în domeniu şi le vom avea constant în vedere. Nu va exista nicio măsură legislativă care să contravină acestor decizii care sunt obligatorii pentru fiecare cetăţean român. Asistăm deja la nepermis de multă politizare a acestui subiect. Am făcut încă de vineri un apel la decenţă şi responsabilitate, principii pe care "candidaţii" le calcă zilnic în picioare”, potrivit postării Vioricăi Dăncilă de pe Facebook.

Ionel-Sorinel Vasilca, director al STS, a anunţat, luni, că a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis, demisia sa din funcţie. Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei, spune acesta.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, de asemenea, că a luat act de demisia şefului STS.

Reacţiile vin în urma tragediei de la Caracal, unde un bărbat a ucis şi ars două adolescente, pe care le luaseră cu maşina, la ocazie.

Taguri:
dăncilă,
sts,
demisie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici