Daniel Constantin: Decizia CC nu se comentează. Nu mă aşteptam la o astfel de hotărâre

Liderul PC Daniel Constantin a declarat, marţi, că decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului din 29 iulie "nu se comentează", spunând că nu se aştepta la o asemenea hotărâre.

303 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin: Decizia CC nu se comentează. Nu mă aşteptam la o astfel de hotărâre

Daniel Constantin (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Decizia CC nu se comentează. Aşteptăm să vedem fundamentarea. Nu pot să vă spun foarte multe în momentul de faţă, daţi-mi voie să vorbesc şi cu premierul, şi cu preşedintele şi după aceea vom avea o conferinţă de presă comună pentru a anunţa următorii paşi din punct de vedere politic", a declarat Constantin la Piteşti, la o întâlnire cu reprezentanţii unităţilor deconcentrate aflate în subordinea Ministerului Agriculturii.

Întrebat de jurnalişti dacă se aştepta la o astfel de decizie din partea Curţii Constitiţionale şi dacă este o hotărâre corectă, Daniel Constantin a răspuns că personal nu se aştepta la "un astfel de răspuns".

"Personal nu mă aşteptam la un astfel de răspuns pentru că am văzut cifrele şi mă rog, mai mult nu aş vrea să comentez. Repet, eu nu pot ca membru al Guvernului să comentez decizia CC, decât să spun că mă aşteptam la altceva după ce am văzut cifrele care au fost trimise către CC. Aştept să văd care este justificarea deciziei după care vom face comentariile, în măsura în care putem să le facem", a mai spus Constantin.

De asemenea, întrebat dacă mai există vreo cale legală de atacare a deciziei CC, Daniel Constantin a răspuns: "Nu ştiu să mai fie o cale din punct de vedere legal. Oricum Guvernul nu are niciun fel de pârghie în sensul acesta, Parlamentul este cel care în mod normal trebuie să ia act de decizia CC".

Daniel Constantin a mai spus că Traian Băsescu a demonstrat că nu poate să coabiteze, susţinând că "un om normal din punct de vedere politic şi-ar da demisia într-o asemenea situaţie."

"Eu cred că până acum preşedintele ne-a arătat că nu poate să coabiteze, problema nu este la Guvernul USL, problema este în tabăra domniei sale şi cred că din acest punct de vedere coabitarea nu este facilă. Eu cred că în mod normal un om responsabil din punct de vedere politic şi-ar da demisia. Mă aştept să-şi dea demisia", a declarat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat, marţi, la Piteşti, la sediul Consiliului Judeţean Argeş, la o întâlnire cu reprezentanţii unităţilor deconcentrate aflate în subordinea ministerului.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici