MRU: Decizia CC putea fi luată din 2 august dacă nu era vasta operaţiune de intoxicare a Curţii

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu apreciază drept "firească" decizia de marţi a Curţii Constituţionale privind referendumul, care, în opinia sa, ar fi putut fi luată încă din 2 august, "dacă nu ar fi fost vasta operaţiune de intoxicare a Curţii de către instituţiile statului deturnate de USL".

1082 afișări
Imaginea articolului MRU: Decizia CC putea fi luată din 2 august dacă nu era vasta operaţiune de intoxicare a Curţii

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Salut deciziile Curţii de a scurta termenele de la 12 septembrie la 31 august şi apoi la 21 august, semn că a dorit să pună capăt crizei politice în care a fost antrenată fără voia ei şi pe care ar fi putut să o prelungească", scrie Ungureanu pe Facebook.

"Decizia de astăzi de invalidare este o decizie normală, firească, care ar fi putut fi luată încă din 2 august, dacă nu ar fi fost vasta operaţiune de intoxicare a Curţii de către instituţiile statului deturnate de USL. USL este singura responsabilă atât pentru criza politică şi instituţională profundă, cât şi pentru prelungirea ei cu încă o lună, accelerând regresul economic", mai scrie Mihai Răzvan Ungureanu.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în MO Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici