Darius Vâlcov: Guvernul aşteaptă să primească avizele CSAT pentru a adopta prima rectificare bugetară din acest an/ Decizia finală îi aparţine premierului Dăncilă

Consilierul economic al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a declarat, sâmbătă, că Guvernul aşteaptă să primească avizele CSAT pentru a adopta prima rectificare bugetară din acest an, decizia finală în acest sens aparţinând prim-ministrului.

886 afișări
Imaginea articolului Darius Vâlcov: Guvernul aşteaptă să primească avizele CSAT pentru a adopta prima rectificare bugetară din acest an/ Decizia finală îi aparţine premierului Dăncilă

Darius Vâlcov: Guvernul aşteaptă să primească avizele CSAT pentru a adopta prima rectificare bugetară din acest an/ Decizia finală îi aparţine premierului Dăncilă

Întrebat, sâmbătă la Antena 3, dacă Guvernul va aproba, săptămâna viitoare, rectificarea bugetară, Darius Vâlcov a răspuns: „Este decizia doamnei prim-ministru, noi suntem pregătiţi. Nu ştim dacă au venit şi avize de la CSAT pentru bugetele SRI, SIE, Administraţia Prezidenţială, şi aşa mai departe, dar în momentul în care vor fi şi aceste avize, dacă ele sunt necesare, rectificarea va trebui să fie aprobată”.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a publicat pe 6 august proiectul primei rectificări bugetare din 2018, despre care precizează că este „pozitivă” şi că a fost elaborată „cu încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 2,97% din PIB”.

Potrivit Finanţelor, „diminuări" de bugete au fost operate, printre alţii, la Serviciul Român de Informaţii (-113 milioane de lei), Serviciul de Protecţie şi Pază (-22,7 milioane lei), Serviciul de Informaţii Externe (-16,5 milioane lei) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (-16,2 milioane lei).

În legătură cu acestea, MFP precizează: „La instituţiile la care au fost diminuate creditele bugetare, nu au fost diminuate corespunzător şi creditele de angajament, astfel încât să nu fie afectat procesul de contractare a proiectelor finanţate din fonduri europene precum şi a lucrărilor de investiţii, diminuarea referindu-se doar la creditele bugetare (cash)".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici