David Cameron, în vizită oficială în România. Care va fi agenda discuţiilor

Premierul britanic David Cameron va face miercuri o vizită oficială în România, urmând să se întâlnească cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, şi să aibă discuţii cu premierul Dacian Cioloş.

7204 afișări
Imaginea articolului David Cameron, în vizită oficială în România. Care va fi agenda discuţiilor

David Cameron (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întrevederea şefului statului cu premierul britanic va avea loc la ora 16.45, când David Cameron va fi primit la Palatul Cotroceni de către Klaus Iohannis.

În comunicatul transmis marţi seară de către Administraţia Prezidenţială nu se precizează dacă Klaus Iohannis va avea şi declaraţii de presă cu premierul britanic.

De asemenea, David Cameron va merge la Palatul Victoria, unde va discuta cu premierul Dacian Cioloş.

De altfel, vizita oficială a premierului britanic are loc cu puţin timp înaintea Consiliului European de iarnă care are loc la Bruxelles, în perioada 17-18 decembrie, şi în care se va discuta despre problema migranţilor. Săptămâna trecută, premierul britanic a făcut o vizită şi în Bulgaria.

Cioloş va discuta cu David Cameron despre referendumul din Marea Britanie privind UE

Prezent marţi la comisiile de afaceri europene ale Parlamentului, premierul Dacian Cioloş a precizat că un subiect care va fi discutat în Consiliul European este legat de referendumul pe care Marea Britanie îl pregăteşte cu privire la rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene, arătând că va discuta această temă miercuri cu premierul David Cameron, la Palatul Victoria.

"Relaţia dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit al Marii Britanii, după cum ştiţi, Marea Bitanie pregăteşte un referendum legat de rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene şi din această perspectivă sunt câteva propuneri pe care Regatul Unit le va face de reformare sau de adaptare a modului de funcţionare al Uniunii Europene şi în acest context dar şi în contextul relaţiilor bilaterale, chiar mâine o să am o întâlnire cu premierul David Cameron care vizitează şi România înaintea acestui Consiliu", a arătat Cioloş,  precizând că un alt subiect posibil "care este de obicei pe agenda Consilului European" este şi cel privitor la relaţii externe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici