Decebal Făgădău a fost reales în unanimitate preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Constanţa

Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, a fost reales în unanimitate, sâmbătă, preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Constanţa, el propunându-şi câştigarea alegerilor locale şi a celor parlamentare.

398 afișări
Imaginea articolului Decebal Făgădău a fost reales în unanimitate preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Constanţa

Decebal Făgădău a fost reales în unanimitate preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Constanţa (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Alegerile pentru conducerea organizaţiei municipale a PSD Constanţa au avut loc, sâmbătă, la Casa de Cultură, fiind prezenţi 562 de delegaţi, dar şi reprezentanţi de la UNPR, ALDE, PP-DD. În discursul de început, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, senatorul Nicolae Moga, a recunoscut că partidul trece printr-o situaţie delicată la nivel central, dar a precizat că membrii trebuie să arate că partidul există şi să-şi desemneze cei mai buni candidaţi la alegerile de anul viitor. El a explicat că, potrivit Rezoluţiei adoptate de Consiliul Naţional al PSD, persoanele cu probleme în justiţie sunt suspendate de drept până la rezolvarea situaţiei juridice.

"Preşedintele nostru, Radu Mazăre, şi-a dat demisia şi sub incidenţa acestei Rezoluţii au intrat câţiva membri de partid. Nu aş vrea să dau exemple, dar aş vrea să mă refer aici la omul care ne-a condus timp de 12 ani, şi el şi Radu Mazăre, mă refer la Nicușor Constantinescu, care prin Rezoluţia Consiliului Naţional a fost suspendat din partid. Nu vă ascund că nu vreau să dezvolt subiectul, subiectul e delicat, dar cred că Nicuşor nu a înţeles lucrul acesta şi am fost puşi în situaţia în care trebuia să luăm o hotărâre care nu putea fi luată de Biroul Permanent al partidului pentru că nu avea în statut în aşa ceva, hotărârea de suspendare a fost făcută de conducerea naţională a partidului”, a spus Nicolae Moga, referindu-se la suspendarea lui Nicuşor Constantinescu din calitatea de membru de partid.

Singurul candidat pentru funcţia de preşedinte a fost primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, cel care conduce organizaţia municipală din anul 2013.

În discursul său, el a precizat că obiectivul organizaţiei pe care o conduce este câştigarea alegerilor locale şi parlamentare de anul viitor. Făgădău a menţionat şi criteriile după care vor alege echipa PSD Constanţa.

“Ne dorim ca echipele să fie omogene, jumătate bărbaţi, jumătate femei, o treime tineri până în 35 de ani, o treime între 35 - 65 de ani şi o treime după 65 de ani. Criteriile după care vom selecta atât candidaţii, cât şi proiectele, sunt o treime activitate, muncă, experienţă politică, o treime imagine nouă, curată, bună, o treime efortul material. Vom continua tot ce a fost pachet social, poate găsim o altă formă, vrem să luăm din tot ce s-a făcut tot ce a fost bun”, a menţionat Făgădău.

El a mai spus că îşi doreşte ca noua conducere a organizaţiei municipale să aibă un program de audienţe cu membrii de partid.

Un moment inedit a fost atunci când a luat cuvântul un membru al Comisiei de Validare a alegerilor, iar geamul de la pupitru s-a spart, cei din sală spunând că cioburile aduc noroc. Apoi a fost supusă la vot conducerea organizaţiei municipale, Decebal Făgădău fiind votat de cei 562 de delegaţi.

Primul care a dorit să-l felicite a fost Nicolae Moga, care a făcut un apel către organizaţia municipală să-l sprijine pe Decebal Făgădău. “Mă bucur că l-aţi ales în unanimitate, dar nu este suficient. Vă rog din tot sufletul să-l sprijiniţi pentru că singur nu poate, aţi văzut şi dumneavoastră că totul se face în echipă. Trăim aceste vremuri grele, vă rog din tot sufletul, staţi alături de el”, a transmis senatorul Nicolae Moga.

Decebal Făgădău a mulţumit celor care l-au ales, anunţând că trebuie pregătită platforma electorală în acest an, iar în primul trimestru din 2016 trebuie desemnat candidatul la funcţia de primar al municipiului Constanţa, dar şi candidaţii pentru Consiliul Local.

“Vă aştept la muncă, la partid, trebuie să fim aşa cum am fost până acum harnici, serioşi şi zâmbitori”, a încheiat Decebal Făgădău.

El este preşedinte al organizaţiei municipale din 2013, organizaţia PSD Constanţa pe care o conduce numărând peste 3.200 de membri.

Pe data de 29 iunie, vor avea loc şi alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, iar până în prezent niciun candidat nu şi-a anunţat oficial candidatura. Nicuşor Constantinescu anunţase că ar dori să candideze la şefia organizaţiei judeţene, dar conducerea PSD Constanţa spune că nu poate face acest lucru deoarece este suspendat din calitatea de membru de partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici