Video DECLARAŢIA ZILEI | Dragnea, despre abuzul în serviciu: Să fie extins, să intri la puşcărie dacă strănuţi în public

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, la Parlament, întrebat dacă este o lovitură pentru partid ca definiţia abuzului în serviciu din Codul Penal să fie declarată neconstituţională, că în opinia sa infracţiunea ar trebui extinsă şi pentru strănutul în public.

608 afișări

Întrebat, joi, la Parlament, dacă este o lovitură pentru el personal şi pentru PSD declararea ca neconstituţională a definiţiei abuzului în serviciu din Codul Penal, liderul social-democrat a răspuns ironic.

„Nu, dimpotrivă, eu cred că abuzul în serviciu trebuie extins, ca să fie o lovitură pentru toată lumea, adică să poţi să intri în puşcărie şi dacă strănuţi în spaţiul public, de exemplu, pentru că produci un prejudiciu unui alt seamăn”, a declarat Dragnea.

Legat de punerea în acord a codurilor penale cu recomandările Comisiei de la Veneţia, Dragnea a indicat că singura obligaţie pentru Parlament este să respecte deciziile CCR.

„Noi vom face aşa cum zice CCR în motivare, este instituţia supremă în ceea ce priveşte controlul constituţionalităţii, suntem obligaţi să respectăm aceste decizii”, a arătat liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici