Deputaţii au decontat aproape 1 milion de euro pentru funcţionarea birourilor parlamentare în februarie

Cei 412 deputaţi aleşi în legislatura actuală au decontat aproape un million de euro pentru funcţionarea birourilor parlamentare în luna februarie, cheltuielile fiind suportate de Camera Deputaţilor pentru plata salariilor personalului angajat şi achitarea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile.

416 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au decontat aproape 1 milion de euro pentru funcţionarea birourilor parlamentare în februarie

Deputaţii au decontat aproape 1 mil. euro pentru funcţionarea birourilor parlamentare în februarie (Imagine: Alina Zamfiroiu/Mediafax Foto)

Astfel, deputaţii au decontat pentru luna februarie suma de 3.983.688 lei, respectiv 926.439 euro, potrivit informaţiilor prezentate în secţiunea economică a site-ului acestui for legislativ.

În medie, în luna februarie, fiecare deputat a cheltuit, din bugetul Camerei, o sumă de aproximativ 10.000 de lei (9.669 lei) pentru a plăti personalul angajat în propriul cabinet parlamentar şi pentru achitarea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile ale biroului parlamentar (chirie, utilităţi, consumabile, abonament cablu/internet, etc).

Din suma totală de aproximativ 4 milioane de lei (3.983.688 lei) decontată în luna februarie, deputaţii au cheltuit jumătate (2.119.223 lei) pentru achitarea bunurilor şi a serviciilor, iar cealaltă jumătate (1.864.465 lei) pentru a-şi plăti salariaţii.

Marton Arpad, Valeriu Steriu şi Alin Petrache, în topul deputaţilor cu cele mai mari sume decontate

Deputaţii Marton Arpad (UDMR), Valeriu Steriu (UNPR) şi Alin Petrache (PSD) au înregistrat cele mai mari sume decontate în luna februarie pentru birourile parlamentare, aceştia solicitând Camerei să achite cheltuieli ce depăşesc, în cazul fiecăruia în parte, 13.000 de lei.

Astfel, Marton Arpad (Colegiul uninominal 2, Covasna) a decontat 13.349 lei pentru biroul parlamentar (8.215 lei pentru plata personalului angajat şi 5.134 lei pentru achitarea contravalorii bunurilor şi a serviciilor).

La rândul său, Valeriu Steriu (Colegiul uninominal 2, Călăraşi) a decontat 13.328 lei pentru biroul parlamentar (7.137 lei pentru plata personalului angajat şi 6.191 lei pentru achitarea contravalorii bunurilor şi a serviciilor).

Alin Petrache (Colegiul uninominal 15, Bucureşti) a decontat 13.106 lei pentru biroul parlamentar (8.280 lei pentru plata personalului angajat şi 4.826 lei pentru achitarea contravalorii bunurilor şi a serviciilor).

Din cei 412 deputaţi aleşi în actuala legislatură, 173 de deputaţi au decontat cheltuieli de peste 10.000 de lei pentru funcţionarea birourilor parlamentare în februarie.

Becali, deputatul cu cel mai mic venit, nu a decontat cheltuieli pentru biroul parlamentar

George Becali (Colegiul uninominal 25, Bucureşti) nu a solicitat să i se deconteze nicio sumă pentru luna februarie.

Pe de altă parte, Becali este deputatul care a încasat cel mai mic venit, comparativ cu ceilalţi deputaţi, suma care i-a revenit fiind în cuantum de 3.682 de lei.

Deputatul cu cea mai mare indemnizaţie netă încasată în luna februarie a fost Ioan Stan (PSD), acestuia revenindu-i suma de 7.236 lei. Ioan Stan a contabilizat un venit mai mare chiar decât cel al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care în februarie a încasat suma de 6.188 lei.

Deputaţii Alexandru Nazare (PDL, Colegiul uninominal 2, Brăila) şi Eduard Hellvig (PNL, Colegiul uninominal 4, Ilfov) nu au decontat sume pentru cheltuieli de personal în luna februarie, cei doi solicitând doar acoperirea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile birourilor lor parlamentare, în sumă de 4.407 lei, respectiv 4.826 lei.

Andreea Paul, Ioan Tămâian, Ludovic Orban, în topul deputaţilor cu cele mai mari sume decontate pentru cheltuieli de personal

Deputaţii Andreea Paul (PDL), Ioan Tămâian (PNL) şi Ludovic Orban (PNL) au înregistrat cele mai mari sume decontate în luna februarie pentru cheltuieli de personal, aceştia solicitând Camerei să achite cheltuieli ce depăşesc, în cazul fiecăruia în parte, 8.000 de lei.

Astfel, Andreea Paul (PDL, Colegiul uninominal 1, Satu-Mare) plăteşte salarii personalului angajat la biroul său parlamentar în cuantum de 9.769 lei, Ioan Tămâian (PNL, Colegiul uninominal 1, Sibiu) plăteşte salarii în cuantum de 8.502 lei, iar Ludovic Orban (PNL, Colegiul uninominal 3, Bucureşti) plăteşte salarii în cuantum de 8.415 lei.

Pe de altă parte, deputatul Mircea Grosaru (minorităţi) a decontat pentru cheltuieli de personal în luna februarie suma de 267 lei, deputatul Florin Pâslaru (PSD) a decontat 800 lei, iar deputatul Corneliu Florin Buicu (PSD) a decontat 994 lei.

Florin Pâslaru, Dumitru Niculescu, Valentin Blănariu, în topul deputaţilor cu cele mai mari sume decontate pentru bunuri şi servicii

Deputaţii Florin Pâslaru (PSD), Dumitru Niculescu (PPDD) şi Valentin Blănariu (PPDD) au înregistrat cele mai mari sume decontate în luna februarie pentru cheltuieli cu bunurile şi serviciile, aceştia solicitând Camerei să achite cheltuieli ce depăşesc, în cazul fiecăruia în parte, 8.000 de lei.

Astfel, deputatul Florin Pâslaru (PSD, Colegiul uninominal 6, Galaţi) a decontat 9.436 lei pentru acoperirea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile biroului său parlamentar în luna februarie, deputatul Dumitru Niculescu (PPDD, Colegiul uninominal 5, Olt) a decontat 8.050 lei lei, iar deputatul Valentin Blănariu (PPDD, Colegiul uninominal 1, Caraş-Severin) a decontat 8.021 lei.

La polul opus se află deputaţii Andreea Paul (PDL, Colegiul uninominal 1, Satu-Mare), care a decontat în luna februarie 1.832 lei pentru bunuri şi servicii, Nicolae Păun (minorităţi, Colegiul uninominal 2, Covasna), care a decontat 3.006 lei şi Ludovic Orban (PNL, Colegiul uninominal 3, Bucureşti) care a decontat 3.053lei.

Indemnizaţia de bază a deputaţilor, mai mare cu 300 lei faţă de cea de la sfârşitul legislaturii trecute

Cei 412 deputaţi au încasat în lunile ianuarie şi februarie 2013 o indemnizaţie de bază de 4.909 lei, mai mare cu 339 lei faţă de indemnizaţia de bază încasată în luna noiembrie 2012 (4.570 lei) de către deputaţii din fost legislatură.

Pe de altă parte, în luna februarie 2013, Camera Deputaţilor a achitat suma de 1.649.705 lei reprezentând contravaloarea cazării deputaţilor, precum şi suma de 603.993 lei, reprezentând contravaloarea transportului deputaţilor.

Tot în luna februarie 2013, Camera Deputaţilor a plătit suma de 666.680 lei reprezentând diurna pentru deplasarea deputaţilor la lucrările Parlamentului, dar şi suma de 170.660 lei reprezentând diurna pentru deplasarea deputaţilor în circumscripţia electorală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici