Deputatul PSD Florin Pâslaru contestă amenda primită pentru că şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar

Deputatul PSD Florin Pâslaru a declarat, vineri, că a contestat amenda de 2.000 lei primită de la instanţa supremă pentru că şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar, susţinând în continuare că nu a încălcat legea şi că a făcut, de fapt, o "greşeală morală” pentru care îşi cere scuze alegătorilor.

127 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Florin Pâslaru contestă amenda primită pentru că şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar

Deputatul PSD Florin Pâslaru contestă amenda primită pentru că şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar (Imagine: cdep.ro)

Deputatul Florin Pâslaru a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu a încălcat legea şi a contestat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie amenda penală de 2.000 lei pe care a primit-o pentru că şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar.

"Eu deja mi-am cerut scuze şi îmi mai cer scuze încă o dată şi de câte ori va fi mai nevoie în faţa alegătorilor, dar în continuare susţin că nu am încălcat legea, motiv pentru care, deşi e numai 2.000 lei amenda şi ar trebui toată lumea să îmi spună «eşti bucuros că asta e sentinţa» eu am avut contestaţie pentru că eu cred în continuare că nu am încălcat legea şi sunt argumente care mă fac să cred lucrul acesta. Dar de câte ori trebuie să îmi cer scuze, eu imi cer scuze. E o greşeală morală, asta este", a afirmat Pâslaru.

El a adăugat că "la cabinetul parlamentar trebuie să angajezi oameni de încredere", iar fiul său a fost plătit din suma forfetară pusă la dispoziţia oricărui parlamentar de Camera Deputaţilor.

"Vreau să spun că judecătorii au rămas puţin perplecşi când am spus că băiatul meu nu a fost plătit din banii Camerei Deputaţilor, ci din suma forfetară pe care noi oricum o plătim, dăm, nu dăm, ce facem cu banii este la dispoziţia nostră. A fost o noutate pentru judecători, probabil din cauza asta a fost şi sentinţa aceasta", a mai spus Florin Pâslaru.

Deputatul PSD Florin Pâslaru a fost condamnat de instanţa supremă pentru conflict de interese, judecătorii aplicând în cazul său o amendă penală de 2.000 de lei, pentru că şi-a angajat fiul la biroul său parlamentar, în perioada 2009-2012.

În 7 ianuarie 2014, deputatul PSD a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru conflict de interese.

Potrivit procurorilor, Florin Pâslaru, în calitate de deputat, a încheiat un contract civil şi ulterior a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă prin care fiul său a fost angajat, în perioada 2009-2012, în cadrul biroului său parlamentar, fiind remunerat din bugetul Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici