Diaconescu: Dacă Guvernul se întoarce împotriva intereselor naţionale, acest Executiv va pleca

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă, că UNPR poate să genereze o conflictualitate politică, însă are "o mie de motive" să nu o facă, singura excepţie fiind cazul în care Guvernul Boc se va întoarce împotriva interesului naţional, iar atunci "Executivul va pleca".

19 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Dacă Guvernul se întoarce împotriva intereselor naţionale, acest Executiv va pleca

Diaconescu: Dacă Guvernul se întoarce împotriva intereselor naţionale, acest Executiv va pleca (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cristian Diaconescu a afirmat, la Craiova, că formaţiunea politică a apărut într-un moment în care "mulţi consilieri de imagine" ar fi sfătuit ca un astfel de partid să nu ia naştere.

"Probabil că foarte mulţi consilieri de imagine nu ne-ar fi sfătuit să începem un partid în această perioadă. De regulă, în momente de criză, apar populişti, persoane care pot nonşalant, fără să schimbe fizionomia, să mintă oricât şi oricum, pentru că oamenii, ajunşi într-un grad mare de disperare, sunt dispuşi să creadă orice", a declarat Diaconescu.

Cristian Diaconescu a spus că au fost momente în care parlamentarii UNPR s-au opus în interiorul coaliţiei de guvernarea adoptării unor măsuri care veneau în contradicţie cu interesul naţional.

"În momentul în care interesul naţional a fost pus la îndoială, chiar de cei de la putere, ne-am opus. Gabriel Oprea s-a opus formal, iar noi, în interiorul coaliţiei ne-am opus unor demersuri care ni s-au părut incorecte faţă de poporul român. Avem atâta influenţă, câtă putere politică avem. Am încercat în Parlamentul României şi în Guvern să ne depăşim condiţia de partid într-o lume în care nu avem prieteni, dar nici lanţul nimănui de gât", a declarat Diaconescu.

Fostul ministru de Externe a afirmat că prin politica de susţinere a Guvernului, UNPR şi-a "asumat" stabilitatea ţării.

"Ne-am asumat stabilitatea României, nu stabilitatea unui alt partid politic. Să fie foarte clar. Ne-am asumat stabilitatea acestei ţări într-un moment în care dezechilibrul economic al ţării, poate duce poporul român la faliment. Multe lucruri pe care le-am făcut ştiind că nu sunt sustenabile economic, dar sunt încântătoare din punct de vedere politic, sunt decontate astăzi", a mai precizat Cristian Diaconescu.

El a precizat însă că dacă actualul cabinet se va întoarce împotriva interesului naţional, atunci Executivul "va pleca".

"Pentru a ţine România într-un echilibru fragil, dar încă viabil, am decis să nu generăm o conflictualitate politică astăzi. Da! Putem s-o facem, dar am o mie de argumente pentru care nu o facem. Cu o singură condiţie ca Executivul să nu se întoarcă împotriva intereselor naţionale. Dacă acest lucru se va întâmpla, acest Executiv va pleca", a mai spus preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici