Dorin Florea: Monica Macovei intenţionează să candideze la şefia PDL

Europarlamentarul Monica Macovei intenţionează să candideze la şefia PDL şi probabil va depune o moţiune în acest sens, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea.

696 afișări
Imaginea articolului Dorin Florea: Monica Macovei intenţionează să candideze la şefia PDL

Monica Macovei (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a spus că europarlamentarul Monica Macovei ar putea fi cel de-al treilea candidat la conducerea PDL, alături de actualul lider al formaţiunii, Vasile Blaga, şi de fostul ministru Elena Udrea.

Potrivit lui Dorin Florea, în interiorul PDL se discută că Monica Macovei ar putea depune la rândul ei o moţiune, el subliniind că formaţiunea are nevoie de toţi cei trei potenţiali candidaţi şi de programele lor.

"Partidul la ora actuală are nevoie şi de Vasile Blaga, şi de Elena Udrea, şi de Monica Macovei, are nevoie de toată lumea laolaltă şi cred că are la ora actuală înţelepciunea de a corobora cele trei variante, cu mandat clar - se poate contura o variantă, vii cu trei lucruri posibile, trei moţiuni diferite şi aplicabile, poţi decide la un moment dat să te duci pe toate trei odată", a spus Florea, arătând că "probabil" Monica Macovei va depune o moţiune.

"Aşa se discută deocamdată, nu am văzut-o, dar i-am auzit intenţia", a precizat el.

Florea a mai spus că toate moţiunile în vederea candidaturii la şefia partidului sunt binevenite, afirmând că "echipa trebuie să dea dovadă de maturitate şi înţelepciune, adică de colaborare", "neavând un lider cum era pe vremuri preşedintele Băsescu".

"Pentru mine sunt binevenite aceste prezentări. V-am spus şi calităţile doamnei Udrea, şi calităţile domnului Blaga. Sunt doi oameni care într-adevăr dovedesc că ţin la acest partid. Dorinţa mea foarte clară este că, neavând un lider cum era pe vremuri preşedintele Băsescu - cum s-a încetăţenit în România şi peste tot, vedeţi că se nasc partide de lideri, e unul carismatic, drăguţ, ştie să facă cu ochiul la timp şi devine într-adevăr locomotiva unui partid - în faza aceasta, neavând, să zicem, conturat (un astfel de lider - n.r.), echipa trebuie să dea dovadă de maturitate şi înţelepciune. Adică de colaborare. Să dialogheze, să colaboreze între ei", a declarat Florea.

El a adăugat că reprezentanţii PDL nu au voie să nu fie în permanenţă activi, pentru a arăta electoratului de dreapta că şi-au "făcut treaba corect", luând "măsuri pe care România era obligată să le ia".

Florea a arătat, în acest context, că preşedintele Traian Băsescu şi-a prezentat punctul de vedere "sentimental, emoţional", pentru că îi pasă de PDL, iar electoratul său se suprapune cu cel al PDL: "PDL nu trebuie să stea cu capul ascuns, pentru că a făcut exact ce a trebuit. Acesta se numeşte respect faţă de interesul naţional, unii l-au considerat altceva. Nu zic că n-au făcut greşeli. (...) Preşedintele a fost foarte clar şi a prezentat un punct de vedere sentimental, emoţional, pentru că a spus-o foarte clar că îi pasă de acest partid, îi pasă de electoratul de dreapta, pentru că e şi electoratul lui. Deci electoratul care l-a votat pe preşedinte, care i-a împiedicat pe USL-işti să-l destituie, este şi electoratul preşedintelui. Era normal!".

Actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, şi-a anunţat, în 11 februarie, candidatura pentru reconfirmarea la şefia partidului.

La rândul său, deputatul Elena Udrea a anunţat, în 12 februarie, că va candida la preşedinţia partidului.

Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea noii conduceri urmează să aibă loc în 23 martie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici