Dragnea: Am văzut colegi din PES cu muşchii încordaţi că îngheaţă relaţiile cu PSD. Nu există aşa ceva

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi seară, că a văzut atitudinea unor colegi din PES "cu muşchii încordaţi că vor îngheţa relaţiile cu PSD", precizând că nu există în statutul PES aşa ceva şi că nu are de gând să le răspundă acum.

5024 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Am văzut colegi din PES cu muşchii încordaţi că îngheaţă relaţiile cu PSD. Nu există aşa ceva

Dragnea: Am văzut colegi din PES cu muşchii încordaţi că îngheaţă relaţiile cu PSD. Nu există aşa ceva/ Cine va reprezenta partidul la consultările de la Cotroceni. Foto: Hepta

"Am văzut colegi de la PES cu muşchii încordaţi că vor îngheţa relaţiile cu PSD. Dar nici nu există în statutul PES aşa ceva. Şi pentru o ordonanţă care nu există. Domnule avem următoarele solicitări punctuale să se modifice sau să nu se modifice articolul acela. Ne-au plimbat foarte mult, iar 99% este o motivaţie electorală. Foarte mulţi spun că după ce PPE a luat decizia de îngheţare a relaţiilor cu FIDESZ au făcut presiuni la PES să facă ceva cu PSD ca să se echilibreze. L-am văzut pe domnul Verhofstadt că îl certa pe domnul Tăriceanu. Nimeni nu a înţeles de ce", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD a precizat că nu are de gând momentan să le răspundă celor din PES, precizând că o va face după alegeri şi dacă europenii p să vorbească de marile cazuri corupţie din ţările din Vest.

"Eu nu am de gând să le răspund. O să le răspund după alegeri şi doar dacă aceşti politicieni o să vorbească de marile cazuri de corupţie din ţările din Vest. Vorbim de mită uriaşă, de cazuri de corupţie ale unor multinaţionale serioase şi cazuri de corupţie mai mică. Atunci îi poţi lua în serios. Când o să îi văd că o să fie extrem de preocupaţi că într-o ţară membră UE au exista protocoale între SRI şi ICCJ, cu DIICOT şi în aceste condiţii ce justiţiabili din România zdravăn la cap are parte de un proces corect", a completat Dragnea.

Reacţia vine în contextul în care Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), a afirmat că PES va lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD până la discutarea statului de membru al PES în iunie, dacă Guvernul nu clarifică angajamentul pentru statul de drept şi dacă nu va urma recomandărilor CE.

El a adăugat că până în luna iunie nu va mai fi organizat niciun eveniment PES alături de PSD.

Dragnea: La consultările de la Cotroceni o să meargă trei persoane - Nicolicea şi încă doi

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, joi seară, că la consultările de vineri cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni va participa o delegaţie de trei persoane, între care se va afla şi Eugen Nicolicea.

"Mâine o să meargă trei persoane. Domnul Nicolicea şi încă două persoane. Le comunicăm mâine dimineaţă la Cotroceni. La ora 9.00 va primi faxul. Cred că vor fi nişte persoane care să îi placă foarte mult. Mâine la 9.00 o să afle, la 11.00 o să se întâlnească. Dacă nu îi primeşte problema dumnealui. Din câte ştiu eu colegii s-au pregătit (cu întrebări la referendum – n.r.)", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD a anunţat că probabil va participa la referendumul anunţat de şeful statului.

"La referendum. Cred că da. O să văd. Oricum mă duc la alegeri. Dacă iau buletinul o să văd. Noi avem nişte teme lansate de Iohannis. Sunt nişte teme generoase cu care cred că toate lumea e de acord. Mulţi oameni de bună credinţă se întreabă de ce se mai cheltuie milioane de euro dacă toată lumea e de acord cu asta. I-am văzut pe cei de la USR-PLUS că susţin referendumul, dar Cioloş a modificat codurile prin ordonanţe. Dacă spui că eşti de acord cu temele referendumului, atunci când să te luăm în seamă? Când spui stânga sau când spui dreapta? Dar oricum ar fi ei mint ", a completat Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că din delegaţia PSD nu vor face parte Florin Iordache, Robert Cazanciuc sau Olguţa Vasilescu, adăugând că va fi o surprinză plăcută chiar şi pentru Klaus Iohannis când se va întâlni cu social-democraţii la consultările de la Cotroceni.

„Nu, nu merge dl Iordache, nici dl Cazanciuc, nici Olguţa. E cu mine la miting. Acum am hotărât să meargă doar bărbaţi. Plăcută (supriză – n.r.). Chiar şi pentru dl Iohannis cred. Sunt nişte oameni cu care chiar cred că e compatibil”, a conchis Dragnea.

Klaus Iohannis are vineri consultări cu PSD pe tema situaţiei în justiţie. Şi ALDE a fost invitat la consultări, tot vineri, însă Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că partidul său nu va participa.

Şeful statului a avut consultări joi cu PNL, USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, precizând ulterior întrevederilor că majoritatea susţine referendumul pe justiţie. Întrebările vor fi anunţate după răspunsul Parlamentului a adăugat Iohannis.

Dragnea, despre Dăncilă: Acum e mai stăpână pe Guvern. Nu am mai discutat mult în ultimele luni

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat, joi seară, că nu a mai discutat aşa de mult cu premierul Viorica Dăncilă în ultimele luni, precizând că aceasta a devenit în ultima perioadă mai stăpână pe Guvern. "Nu vreau să facem pereche Dăncilă-Toader", a spus Dragnea.

"Acum e mai stăpână pe Guvern. Era în primele zile într-o funcţie nouă. Nu am mai discutat mult în ultimele luni. A început să se implice mai mult în activitatea Guvernului. De la 1 ianuarie nici nu mai e acelaşi timp disponibil de discuţii, dar relaţia e bună şi nu vreau să facem pereche doamna Dăncilă cu domnul Toader, pereche politică vreau să spun", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD a precizat că nu vede de ce s-ar putea pune problema unui al patrulea premier.

Liviu Dragnea, despre Toader: A greşit foarte mult. Foarte mult. Eu am o foarte mare supărare

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seară, că el l-a respectat foarte mult pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizând însă că Tudorel Toader a greşti foarte mult şi că el, personal, "are o supărare foarte mare" din această cauză.

"S-a tot vorbit trei luni de zile că se pot da şi apoi vine şi spune nu se vor da. Dar de ce ai ieşit în ianuarie şi au spus că se pot da? Sincer nu am timp acum să stau zile întregi să spun pentru că nu mi se pare extrem de important. Sunt colegi care spun că poate nu a fost nicio intenţie niciodată, doar intenţia de a produce zarvă. Ce e cert e că Parlamentul le putea încheia. Intrau în procedură rapidă în Parlament, probabil că le atacau din nou, dar se adoptau şi se închidea acest subiect. Şi nu mai era zarvă pentru nimic", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD a spus că premierul Viorica Dăncilă este cea care trebuie să decidă dacă ministrul Tudorel Toader mai are susţinere în Guvern.

"În partid nu pot spune că domnul Toader mai are susţinerea pe care a avut-o. Nu este nimic personal, dar există această supărare mare. Vorbeam cu colegii din Giurgiu. Atâta scandal. Ţipă ăia la Bruxelles. Pentru ce? Urmează să. ..Dacă spui urmează să, înseamnă că ţi-ai asumat şi adopţi. Doamna premier a zis că adoptă ce îi trimite ministrul Justiţiei. Atât ştiu. Alte speculaţii nu pot să fac pentru că nu ştiu altceva", a completat Dragnea.

Preşedintele social democraţilor a mai spus că nu crede zvonurile potrivit cărora Tudorel Toader ar fi avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Am auzit şi eu zvonurile astea. Nu sunt sfetnicul domnului Iohannis, nici paznicul domnului Toader. Puteam să se întâlnească de 10 ori. Eu nu cred că s-au întâlnit. Eu am avut un mare respect pentru domnul Toader, şi acum am, dar a greşit foarte mult. Aici e vorba de o responsabilitate foarte mare pe care trebuie să ţi-o asumi şi nu poţi să te joci cu anunţurile acestea fără să îţi asumi. I-am spus-o şi dumnealui şi i-am spus-o foarte cinstit, adică fără patimă şi ceartă. Nu ştiu ce va fi. O să discutăm poate subiectul în CEx următor. Nu va fi subiectul principal la CEx. Eu am o foarte mare supărare. Nu sunt aici să fac analiza activităţii domnului Toader. Eu cred că personal l-am susţinut, apreciat public, l-am încurajat, când alţii tăceau, dar nu sunt aici să îi fac analiza activităţii, dar când faci aşa ceva rişti să anulezi tot ce ai făcut. Chiar şi bunele intenţii pot fi anulate dacă faci o astfel de greşeală, dacă a fost o greşeală", a mai declarat Liviu Dragnea.

Dragnea, despre prezidenţiale: Luăm decizia după europarlamentare. Iohannis nu e greu de bătut

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seară, referitor la o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale, că o decizie în acest sens va fi luată după alegerile europarlamentare, precizând însă că preşedintele Klaus Iohannis nu e greu de bătut.

 

"Bănuiesc că sunt mulţi şi la noi pregătiţi să candideze şi sumt mulţi care şi-ar dori. O să luăm decizia după europarlamentare. Am fost întrebat şi eu – candidaţi, nu candidaţi. O să decidem după europarlamentare. Indiferent, Iohannis are o singură obsesie - ori să intru la puşcărie Mie nu mi-e frică de Iohannis. Eu aşa ştiu şi nu ştiu de acum (îi e frică de o candidatură a lui Dragnea – n.r.). Iohannis nu e greu de bătut pentru că nu a făcut nimic 4 ani şi jumătate. Nu a făcut decât rău. Blocaje şi blocaje. Am citit pe undeva că pe Facebook a început să i se spună Blocanis. O să rămână cu referendumul ăsta inutil", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Întrebat dacă regretă că PSD nu l-a suspendat pe Klaus Iohannis până acum, liderul PSD a precizat că şeful statului nu era de suspendat. "Pe de altă parte, colegii de la ALDE nu au fost niciodată de acord cu această chestiune. Era o chestiune de aritmetică. Noi am mai spus de asta, dar nu ieşea. Nu aveam majoritate", a completat Dragnea.

Preşedintele PSD a menţionat însă că relaţia cu formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu este una bună, recunoscând că au existat tensiuni.

"Mi-aduc aminte de întâlnirea cu colegii de la ALDE şi discutam despre OUG 114, ordonanţă care are prevederi foarte, foarte bune. Era atmosfera foarte bună şi ne uitam pe ştiri tensiuni în coaliţie. Se ceartă Dragnea cu Tăriceanu. Eu îi înţeleg pe colegii din presă că în lipsă de altceva dau, că se ceartă ăia. Domnule, sunaţi-ne şi întrebaţi-ne. Nu, nu sunt tensiuni în coaliţie şi nu au fost. Şi în 2016, 2017, 2018 am funcţionat bine. Ultimii ani nu au fost uşori, cu multe tensiuni, presiuni, provocări. Contribuţia ALDE e esenţială. Repet cu perioadă tensionată", a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că e pregătit să îşi asume candidatura la alegerile prezidenţiale, după ce o să vadă datele din sondaje. El a afirmat că a discutat în cadrul coaliţiei şi anunţul despre o eventuală candidatură îl va face după europarlamentare.

Dragnea, despre remaniere: Mă aştept ca Iohannis să înceapă iar un circ, unde el să fie circarul şef

 

Liviu Dragnea a declarat că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să înceapă iar circul, atunci când Rovana Plumb şi Natalia Intotero vor fi remaniate de la portofoliile Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

„O să înceapă iar un circ în care el o să fie circarul şef. O să mergem cu interimari din interiorul Guvernului. Asta este. Ştiţi cum e – de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Ce să-i ceri? Ăsta este materialul”, a afirmat Liviu Dragnea, joi seară, la Antena 3, întrebat dacă nu acceptă Klaus Iohannis demisiile celor două.

Liderul PSD a precizat că nu au fost încă discuţii legate de remaniere, însă vor fi la prima şedinţa a Comitetului Executiv al partidului.

„Nu, nu s-a discutat. O să discutăm la primul CEx. Eu am spus că nu vreau să meargă în campanie electorală din postura de ministru, pentru că nu e corect. Să foloseşti telefonul, maşina de serviciu în campanie electorală. Dacă o să apară discuţie despre alticineva (remanierea altcuiva), tot ce e posibil, dar eu nu ştiu şi nici nu am discutat cu altcineva despre asta”, a completat Dragnea.

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb deschide lista candidaţilor PSD la europarlamentare. Printre candidaţi se numără şi Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici