Dragnea: Cred că sunt şanse foarte mici să mai discutăm de cooptarea la guvernare a PPDD

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că în opinia sa sunt şanse farte mici să se mai discute despre cooptarea PPDD la guvernare.

253 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Cred că sunt şanse foarte mici să mai discutăm de cooptarea la guvernare a PPDD

Liviu Dragnea (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

"Cred că sunt şanse foarte mici să mai discutăm de cooptarea la guvernare a PPDD, nediscutând niciodată într-un mod serios. A fost o întâlnire preliminară care a avut ca obiectiv judeţele unde putem construi majorităţi", a spus Dragnea.

Întrebat care e stadiul negocierilor dintre PSD şi PPDD, Dragnea a răspuns: "Suntem ca la început, adică mai avem puţin şi începem". Dragnea a menţionat că în acest moment sunt cinci judeţe unde s-au constituit majorităţi împreună cu PPDD. "Mai sunt 10-11 judeţe unde este posibil să se realizeze majorităţi. Cred că ne putem vedea săptămâna viitoare cu PPDD să analizăm ce s-a întâmplat în această perioadă în ce priveşte posibila constituire a majorităţilor în teritoriu", a spus Dragnea.

El a spus că obiectivul principal al primei întâlniri cu PPDD a fost constituirea acelor majorităţi în judeţe. "Nici de la început nu s-a pornit cu intrarea la guvernare a PPDD, obiectivul nostru principal a fost în permanenţă colaborarea locală", a adăugat Dragnea.

Dragnea a precizat că săptămâna viitoare va putea exista o nouă întrevedere între PSD şi PPDD pentru a evalua colaborarea la nivel local, el arătând că speră să existe în PPDD o coerenţă a acţiunii între nivelul central şi local al formaţiunii. "Vrem să vedem în continuare dacă în PPDD - şi noi sperăm să se întâmple asta - există o coerenţă între acţiunea la nivel naţional şi acţiunile din judeţe şi în funcţie de asta săptămâna viitoare ne putem întâlni ca să facem o evaluare a colaborării la nivel local", a spus Dragnea.

El a arătat că social-democraţi din teritoriu sunt interesaţi să rămână în continuare într-o majoritate care poate gestiona proiectele locale şi au solicitat această colaborare cu PPDD. Dragnea a mai spus că discuţia cu PPDD rămâne deschisă în ceea ce priveşte colaborarea parlamentară. "Dacă de la nivel local putem extinde o colaborare la nivel parlamentar pe anumite poriecte de legi cu care putem fi de acord, de ce nu? Rămâne în continuare deschisă discuţia petru colaborarea în plan local şi în plan parlamentar, dar repet, ne interesează în primul rând colaborarea în plan judeţean pentru că solicitările au venit în primul rând de la colegii noştri din teritoriu", a mai spus Dragnea.

El a mai arătat că UDMR a "dat voie" PSD să realizeze colaborări locale cu PPDD. "Eu am studiat cu atenţie dezacordul public al UDMR în care ni s-a dat voie să putem realiza colaborări locale. Deci dacă cei de la UDMR ne-au dat voie să facem colaborări locale înseamnă că mai avem şanse să facem colaborări locale cu PPDD", a spus Dragnea, ironic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici