Sedinţa PSD în care Tudose a discutat "bărbăteşte" cu Liviu Dragnea. Premierul: Am stabilit împreună zona de remaniere şi remaniabilii

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marţi, după şedinţa din partid, că premierul Mihai Tudose a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme, iar argumentele trebuie prezentate şi în şedinţa Comitetului Executiv de joi. Aflat l\ng[ el, premierul Mihai Tudose a declarat că decizia privind clarificarea raporturilor dintre Guvern şi partid va fi luată în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional, cu acel prilej urmând să fie aprobată şi remanierea guvernamentală.

3618 afișări
Imaginea articolului Sedinţa PSD în care Tudose a discutat "bărbăteşte" cu Liviu Dragnea. Premierul: Am stabilit împreună zona de remaniere şi remaniabilii

Sedinţa PSD în care Tudose a discutat "bărbăteşte" cu Liviu Dragnea. Premierul: Am stabilit împreună zona de remaniere şi remaniabilii

"Am avut o întâlnire bună şi necesară. Premierul ne-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în implementarea programului de guvernare. Cred ca argumentele, dacă sunt prezentate şi în CEX, nu vor fi probleme. Am discutat şi despre proiectul de buget şi alte măsuri, bugetul este unul bun, echilibrat", a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa social democraţilor.

Tudose: Deciziile finale privind remanierea şi raportul Guvern-partid, luate joi în CEx

”Discuţia a fost lungă, nu a fost numai în doi. Decizia finală va fi luată într-un for statutar, la CEx, joi după-amiază, pe următoarea chestiuni: raporturile dintre Guvern şi partid, plecând de la premisa că Guvernul este unul politic, dar la nivelul de implicare al unor structuri din partid, lucrurile trebuie clarificate”, a declarat Mihai Tudose.

De asemenea, discuţiile au vizat şi remanierea guvernamentală. ”Am stabilit împreună zona de remaniere şi remaniabilii. Nu o să vă facem fericiţi acum dând nume”, le-a mai spus Tudose jurnaliştilor prezenţi la sediul central al PSD.

La şedinţa PSD, care a durat aproape 3 ore, premierul Mihai Tudose a mers şi cu lista de miniştri remaniabili, după ce a declarat luni seara că va exista o remaniere şi este vorba de trei portofolii.

Iordache: Discuţiile dintre Dragnea şi Tudose trebuie să fie tranşate; decizia se va lua în CEx

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marţi, că discuţiile dintre Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose trebuie “tranşate” cât mai repede, iar partidul trebuie să rămână unit, afirmând că decizia privind remanierea va fi luată “cu siguranţă” în cadrul Comitetului 

“Partidul face ce a făcut şi până acum, rămâne unit. Chiar dacă sunt discuţii între preşedinte şi prim-ministru, din punctul meu de vedere aceste discuţii trebuie cât mai repede finalizate, închise şi tranşate, astfel încât obiectivul nostru este punerea în aplicare a programului de guvernare”, a declarat deputatul PSD Florin Iordache.

Orice decizie privind remanierea trebuie luată într-un cadru de partid, a afirmat Florin Iordache. “Organizatori, partidul este condus de un preşedinte şi atunci discutăm de o formulă, iar propunerea care a venit a venit din partea preşedintelui de partid, iar orice decizie trebuie luată într-un cadrul de partid. Chiar şi propunerea de premier a venit într-un cadru de partid (…) (Premierul-n.r.) nu a făcut nişte anunţuri explicite. Fără îndoială la fiecare dinter nume va veni cu o explicaţie. (…) Decizia cu siguranţă va fi luată într-un CEx”,a spus deputatul PSD.

Întrebat dacă premierul ar putea fi schimbat, Iordache a răspuns că nu crede că se va ajunge “până acolo”.

“Eu nu cred că putem elimina pe cineva numai că există o anumită suspiciune. Este foarte grav dacă noi facem Guvernul pe suspiciuni”, a mai spus Iordache, cu privire la păstrarea în Guvern a miniştrilor cu probleme penale.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, la Antena 3, că va face "o mini remaniere" care va viza mai mulţi miniştri "cu probleme de percepţie la nivelul opiniei publice şi, în unele situaţii, la nivelul Comisiei Europene".

Ilan Laufer şi Răzvan Cuc s-ar afla pe lista remaniabililor premierului Mihai Tudose, potrivit unor surse.

Ministrul Transporturilor şi cel pentru IMM-uri, Răzvan Cuc, respectiv Ilan Laufer, sunt cei doi miniştri cu probleme de imagine la care s-a referit premierul Mihai Tudose că vor fi remaniaţi în această săptămână, au declarat pentru Mediafax surse politice. ”Lui Ilan Laufer i se reproşează inactivitatea guvernamentală”, au precizat sursele politice. Premierului Mihai Tudose şi-a exprimat în mai multe rânduri nemulţumirea cu privire la activitatea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, la Antena 3, că va face "o mini remaniere" care va viza mai mulţi miniştri "cu probleme de percepţie la nivelul opiniei publice şi, în unele situaţii, la nivelul Comisiei Europene".

Pe de altă parte, Tudose a recunoscut că relaţia cu Liviu Dragnea nu este într-o perioadă fericită. ”Nu sunt într-un moment fericit al relaţiei cu Liviu Dragnea”, a spus Tudose precizând că marţi va avea o discuţie la partid care să lămurească tensiunile din ultima vreme. Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze în relaţia cu preşedintele PSD, Mihai Tudose a spus: ”Sincer, nu. Chiar nu. (...) Mâine vom face o asemenea discuţie când vom vorbi despre toate bărbăteşte.”

Ilan Laufer şi Răzvan Cuc s-ar afla pe lista remaniabililor premierului Mihai Tudose, potrivit unor surse.

Ministrul Transporturilor şi cel pentru IMM-uri, Răzvan Cuc, respectiv Ilan Laufer, sunt cei doi miniştri cu probleme de imagine la care s-a referit premierul Mihai Tudose că vor fi remaniaţi în această săptămână, au declarat pentru Mediafax surse politice.

”Lui Ilan Laufer i se reproşează inactivitatea guvernamentală”, au precizat sursele politice. Premierului Mihai Tudose şi-a exprimat în mai multe rânduri nemulţumirea cu privire la activitatea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Liderii PSD se vor reuni în şedinţa Comitetului Executiv în cursul zilei de joi, anterior, în cursul aceleiaşi zile, având loc şi şedinţa coaliţiei PSD-ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici