Dragnea îi răspunde lui Băsescu: Doamne, iartă-mă! Cum să pună USL presiune pe Justiţie?

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost întrebat de jurnalişti, joi, cum comentează declaraţia preşedintelui Traian Băsescu despre presiunea incredibilă pe care USL o pune pe instituţii, respectiv pe Justiţie şi Servicii, el răspunzând: "Doamne, iartă-mă! Cum să pună USL presiune pe Justiţie?".

501 afișări
Imaginea articolului Dragnea îi răspunde lui Băsescu: Doamne, iartă-mă! Cum să pună USL presiune pe Justiţie?

Dragnea îi răspunde lui Băsescu: Doamne, iartă-mă! Cum să pună USL presiune pe Justiţie? (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Asta nu am auzit-o, dar nu e adevărat. Doamne iartă-mă! Cum să punem noi presiune pe Justiţie? Nu, USL nu face aşa ceva", a răspuns Dragnea.

El a evitat să comenteze afirmaţia şefului statului potrivit căreia Mona Povniceru a fost o "catastrofă" la ministerul Justiţiei, arătând că a colaborat bine cu aceasta, ca ministru.

"Pot să spun despre perioada de când eu sunt în Guvern, am colaborat foarte bine cu doamna Pivniceru pe ceea ce înseamnă pregătiri de şedinţe de Guvern, pregătiri de acte normative, strategia naţională anticorupţie. Eu am colaborat bine, nu ştiu ce informaţii are preşedintele", a spus Dragnea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1TV, că USL exercită o presiune incredibilă pe instituţii, adică pe Justiţie şi Servicii, astfel încât este necesară o iniţiativă care să contrabalanseze această presiune.

El a mai spus că USL doreşte, prin această presiune, să pună instituţiile sub control politic.

"Ştiţi, poate pentru dumneavoastră e mult mai greu; majoritatea asta uriaşă de stânga, USL, exercită o presiune formidabilă pe instituţii; uneori se vede, alteori nu se vede, dar presiunea este formidabilă (...) Fie că vorbim de justiţie, fie că vorbim de structuri de securitate naţională, fie că vorbim... o presiune formidabilă pentru punere sub control politic. Or, instituţiile nu vor rezista la nesfârşit, nu vor rezista la nesfârşit şi atunci trebuie creată o presiune inversă sau o opoziţie reală a societăţii. Unde poţi să încerci să o creezi? În cei neangajaţi politic, pentru că cei angajaţi politic au rezultatele oficializate, 70% USL şi ceva resturi de alte partide prin parlament. Or, presiunea asta nu e sănătoasă pentru stat", a spus Băsescu.

Preşedintele a mai declarat că opoziţia, presa, societatea civilă nu pot contrabalansa această presiune a USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici