Dragnea, întrebat dacă e "cunoştinţă veche" cu Băsescu: Ne cunoaştem de 18 ani. E perioadă serioasă

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, marţi, dacă este "cunoştinţă veche" cu şeful statului, aşa cum a afirmat premierul Victor Ponta, vicepremierul arătând că se cunoaşte cu Traian Băsescu de 18 ani, din 1996, ceea ce reprezintă o "perioadă serioasă".

628 afișări
Imaginea articolului Dragnea, întrebat dacă e "cunoştinţă veche" cu Băsescu: Ne cunoaştem de 18 ani. E perioadă serioasă

Liviu Dragnea (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Da, ne cunoaştem din 96. Până azi sunt 18 ani. 18 ani reprezintă o perioadă serioasă", a răspuns Dragnea.

El a fost solicitat, totodată, sa răspundă acuzaţiilor pe care şeful statului i le-a adus duminică, după şedinţa CSAT, referitoare la acţiunea de dezăpezire comparată de un "circ televizat" sau "mascaradă televizată".

"În ceea ce priveşte aprecierile domnului preşedinte, cred că ar trebui să-şi aducă aminte pe ce drum naţional şi în ce an, când era ministru, a folosit expresia «Iarna nu-i ca vara». Ar trebui să-şi aducă aminte şi dumnealui şi alţi membri PDL, care spărgeau televizoareale, de anii trecuţi în care se stătea cu săptămânile zăpada în curţi la oameni", a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, comandamentele au fost televizate pentru ca activitatea acestora să fie trasparentă, iar informaţiile de inters public să fie transmise imediat.

"Poate a fost o supărare că nu a ieşit prost şi o înţeleg. Îi înţeleg supărarea dar, din fericire, pentru români lucrurile au ieşit bine", a spus Dragnea.

Premierul Victor Ponta i-a cerut, luni, vicepremierului Liviu Dragnea să îl plimbe pe preşedintele Traian Băsescu cu maşina pe autostrada A2, ca să vadă că a fost deszăpezită, el arătând că cei doi sunt "cunoştinţe vechi", aluzie la faptul că Dragnea a fost membru PD.

"O să-l rog pe Dragnea să-l plimbe cu maşina pe preşedintele Băsescu pe A2, că el nu ştie că, după ce a fost în Germania în excursie şi nu s-a văzut cu nimeni, nu ştia că A2 a fost deszăpezit şi să-l plimbaţi cu maşina, domnu' Dragnea, că sunteţi cunoştinţe vechi", i-a spus Ponta lui Dragnea, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care şi presa a avut acces.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, legat de operaţiunile de deszăpezire, că ar propune Guvernului să constate neîndeplinirea contractelor şi să dea banii Armatei şi Jandarmeriei.

Preşedintele Băsescu a declarat, la finalului şedinţei CSAT, că deszăpezirea s-a făcut prin lungi comandamente la televizor, penibile de multe ori, care să acopere faptul că nu existau utilaje.

"Nu au utilaje, mai mult decât atât, să dai afară prefecţii când contractele le fac preşedinţii de Consilii Judeţene, cărora nu li s-a putut spune o vorbă, CNADNR, căruia nu i s-a putut spune o nicio vorbă, şi el este cel care închiriază utilaje. Toate reproşurile s-au îndreptat către prefecţi şi vreau să ştiţi că mi se pare dezonorant acest mod de a lucra", a mai comentat şeful statului.

Traian Băsescu a adăugat că autostrada spre Constanţa nu este nici la ora aceasta deschisă, deşi nu mai ninge de patru zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici