Dragnea, investitorilor chinezi: Înţelegem că nu vă e uşor cu legislaţia UE, nici nouă nu ne-a fost! - FOTO

Vicepremierul Liviu Dragnea, care a prezentat luni, alături de premierul Ponta, în capitala Chinei, oportunităţile de investiţii în România, le-a transmis oamenilor de afaceri chinezi că autorităţile române înţeleg că le este greu cu legislaţia europeană, deoarece nici românilor nu le-a fost uşor.

550 afișări
Imaginea articolului Dragnea, investitorilor chinezi: Înţelegem că nu vă e uşor cu legislaţia UE, nici nouă nu ne-a fost! - FOTO

Dragnea, investitorilor chinezi: Înţelegem că nu vă e uşor cu legislaţia UE, nici nouă nu ne-a fost! (Imagine: Ovidiu Bărbulescu)

"Putem să înţelegem că nu vă este uşor cu legislaţia europeană, nici nouă nu ne-a fost uşor, dar cred că cu răbdare, prin tenacitate, cu perseverenţă şi voinţă vom reuşi să punem în practică proiecte importante", a spus Dragnea la întâlnirea cu oameni de afaceri din China.

În discursul său, vicepremierul Dragnea a insistat pe oportunităţile pe care investitorii chinezi le au piaţa de energie din România, avînd în vedere proiectele de interconectare ale României cu ţările vecine şi de cuplare la pieţe energetice regionale.

Dragnea a arătat, totodată, că în scopul facilitării relaţiilor de afaceri româno-chineze, există discuţii de îmbunătăţire a acordului de evitare a dublei impozitări dintre cele două state.

Directorul de dezvoltare al China Communications Construction Ltd., una din cele mai mari firme de infrastructură de transport din China, a declarat presei că, deşi compania sa cunoaşte standardele impuse în Uniunea Europeană privind infrastructura şi lucrează deja în Europa, pentru accelerarea ritmului de dezvoltare a infrastructurii în România e nevoie de proiecte finanţate de la buget şi prin înţelegeri interguvernamentale.

"În România, dacă vreţi să acceleraţi infrastructura de transport, este mai bine să folsiţi relaţia directă, de la un guvern la celălat guvern, va fi mai rapid, altfel trebuie să aşteptăm nu ştiu câţi ani", a spus directorul de dezvoltare al China Communications Construction Ltd.

Premierul Victor Ponta face, în perioada 30 august - 3 septembrie, o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitaţia omologului chinez Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013

Victor Ponta a ajuns la Beijing alături de soţie, europarlamentarul Daciana Sârbu, de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, precum şi de miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici