Dragnea, mesaj despre ce reprezintă Ziua Europei: Celebrăm Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste/ Liderul PSD, invitaţie la miting: Ne vedem la Iaşi

Liviu Dragnea a adresat, joi pe Facebook, un mesaj cu ocazia celebrării Zilei Europei, precizând că 9 mai are o însemnătate cu totul aparte pentru români. Preşedintele PSD a mai transmis „ne vedem la Iaşi”, referindu-se la mitingul organizat de social-democraţi cu acest prilej.

1994 afișări
Imaginea articolului Dragnea, mesaj despre ce reprezintă Ziua Europei: Celebrăm Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste/ Liderul PSD, invitaţie la miting: Ne vedem la Iaşi

Dragnea, mesaj despre ce reprezintă Ziua Europei, în care lansează invitaţia la mitingul de la Iaşi

„9 mai are o însemnătate cu totul aparte pentru români, care sărbătoresc astăzi data la care România şi-a proclamat independenţa de stat, devenind, în cuvintele ministrului Mihail Kogălniceanu, o naţiune de sine stătătoare. Celebrăm totodată, alături de ţările din întreaga Europă, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite asupra Germaniei naziste, care a încheiat războiul pe continent, dar şi momentul istoric în care a fost pusă piatra de temelie a Uniunii Europene - Familia din care facem parte de mai bine de 12 ani şi de al cărei viitor trebuie să avem grijă împreună. De Ziua Europei, vă urez tuturor La mulţi ani! Ne vedem la Iaşi!”, a transmis Liviu Dragnea, înr-o postare joi pe Facebook.

Liviu Dragnea a declarat, marţi, că mitingul organizat de PSD la Iaşi pe 9 mai va avea loc, indiferent dacă va participa sau nu premierului Viorica Dăncilă. Manifestaţia social-democraţilor are loc în aceeaşi şi cu Summitul liderilor UE de la Sibiu, găzduit de Klaus Iohannis.

Ziua Europei 2019 este marcată, joi, 9 mai, prin evenimente care se vor desfăşura în multe colţuri ale ţării, organizatorii pornind în căutarea semnificaţiilor originare.

România celebrează pe 9 mai Ziua Europei, dedicată unităţii europene. În fiecare an, în această zi, se sărbătoreşte pacea şi unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia Schuman. În cadrul unui discurs ţinut la Paris, în 1950, ministrul francez al Afacerilor Externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei, scrie europa.eu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici